Infografic: Dimensiunile elementelor vizuale pe site-urile de socializare

Daca ai un website mai mult ca sigur ca ai realizat si o pagina de Facebook, Twitter, Google Plus sau altele, unde postezi cele mai noi articole, informari, imagini sau promotii. Nu ai cel putin o pagina pe un site de socializare? Ar trebui sa iei masuri in legatura cu acest lucru! Prezenta pe site-urile de socializare ofera numai avantaje.

Cand vine vorba de retelele de socializare, elementele vizuale sunt cele care fac legea. O pagina care are un cover cu design placut si postari cu imagini mari si video-uri, mentine interesul fanilor. Daca doresti sa realizezi elemente vizuale ca un profesionist trebuie sa iei in considerare ca acestea au anumite dimensiuni care trebuie respectate pentru a avea un aspect placut, care atrag atentia in news feed sau pe pagina.
 

exemplu 1 

exemplu 2 

In cazul exemplelor de mai sus, “Articolul 1” va atrage mai mult atentia in news feed, in comparatie cu “Articolul 2”. Motivul? Are o imagine mai mare, care se afiseaza astfel pentru ca au fost respectate anumite dimensiuni ale imaginii cand s-a realizat articolul.

Administrarea paginilor pe retelele de socializare poate fi dificila uneori, in conditiile in care acestea adauga elemente vizuale noi sau schimba dimensiunile. Daca brand-ul tau este activ pe site-urile de socializare vei observa aceste schimbari si vei incepe sa cauti pe Google dimensiunile potrivite pentru imaginea din cover sau imaginea articolelor postate.

Din fericire nu mai trebuie sa cauti dimensiunile potrivite pentru ca infograficul de mai jos contine toate informatiile de care ai nevoie pentru principalele site-uri de socializare. Acesta contine dimensiunile elementelor vizuale (imagine cover, imagine profil, imagine distribuita, imagine din link-ul distribuit, video si multe altele) pentru Facebook, Google+, Twitter, Instagram, Pinterest, Linkedin, Youtube.
 

infografic dimensiuni elemente vizuale
Infografic realizat de Omnicore

This article has 6 comments

  1. StrugaruI

    În acest caz, ce dimensiuni trebuie să aibă imaginea din articol? De exemplu pentru “shared link” dimensiunea normală din cadrul articolului trebuie să fie 484×252?

  2. Adrian Oltean

    normal da … dar eu am testat pe cele 2 blog-uri unde postez si imaginea se afiseaza corect si daca aceasta are in articol dimensiunea de 610×300 px … Facebook are mai multe criterii de afisare; se pare ca are legatura si cu tag-urile OpenGraph “og: “

Scrie un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.