Politica de validare a datelor de contact pentru domenii

Pentru a inregistra domeniile cu extensii internationale precum: .com .net. info etc. Zooku Solutions colaboreaza cu un Registru acreditat de ICANN, numit EuroDNS. ICANN este organismul care coordoneaza si aloca numele de domenii si acesta ii confera EuroDNS autoritatea sa comercializeze domenii. EuroDNS ca registru, trebuie sa respecte anumite reguli si proceduri referitoare la domenii. In acest articol se va explica una dintre aceste proceduri si anume politica de validare a datelor de contact.

 

Ce este politica de validare a datelor de contact?

Politica de validare a datelor detinatorilor de domenii a fost conceputa de ICANN pentru a se asigura ca datele de contact asociate domeniului sunt reale si valabile, iar EuroDNS este obligat sa trimita in fiecare an un email pentru confirmarea acestora.

Toti clientii Zooku care au inregistrat un domeniu cu extensie internationala vor primii atat la inregistrare cat si anual un mesaj din partea Domain Validation prin care li se va solicita sa confirme datele de contact.

 

Cum arata un email pentru validarea adresei de contact?

From: support @ domainvalidation.com

Subject: Urgent Domain Verification Needed

Hello,

Important: You’ve registered the domain names shown below and you are required to verify your contact details. Failure to do so will lead to the suspension of your account, and any domain names associated with it.

Why am I being asked to verify my contact details?

ICANN, the governing body for domain names requires that the contact details provided to register a domain are verified at least once a year. To confirm that your email address allows us to reach you, please click on the following link:

[Link pentru validarea a adresei de mail]

The following domain names are registered to this email address:

###NUME_DOMENIU###

###NUME_DOMENIU###

###NUME_DOMENIU###

You can find out more information about the contact validation policy in this support article.

 

Best wishes,
Domain Validation Service
DomainValidation.com

 

Este IMPORTANT de retinut ca EuroDNS, Domain Validation, Zooku si ICANN nu vor cere niciodata numele de utilizator sau parola in nici un email trimis.

 

Cum trebuie sa procedez cand primesc email-ul de verificare a adresei de contact?

In momentul in care primiti email-ul de validare a adresei de contact va avea Subiectul: Urgent Domain Verification Needed si este important sa urmati pasii prezenti in mail.

1. Email-ul contine un link de validare care va trebui accesat pentru validarea adresei de email.

2. O alternativa la primul pas este validarea adresei de email prin introducerea codului primit.

3. Este important sa validati adresa de email in decursul unui an de la data ultimei validari. In cazul in care nu se realizeaza acest lucru exista riscul ca atat contul cat si domeniile asociate acestuia vor fi suspendate.

4. La sfarsitul email-ului gasiti numele de domenii conectate la adresa dvs. de email.

5. Odata ce ati validat adresa dvs. de email, timp de un an nu mai trebuie sa va faceti griji in legatura cu acest lucru.


Este IMPORTANT de retinut ca EuroDNS, Domain Validation, Zooku si ICANN nu vor cere niciodata numele de utilizator sau parola in nici un email trimis.

Scrie un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.