Securitate cu generatorul de parole Hashapass

Hashapass poate fi o alternativa mai diferita pentru LastPass pe care l-am prezentat in articolul “Mai multa securitate cu managerul de parole LastPass”. Daca LastPass este un “seif” in care se afla datele de logare ale conturilor protejate de o parola (master password), Hashapass functioneaza dupa alt sistem.

Si in cazul in care vrei sa folosesti Hashapass va trebui sa memorezi doar o singura parola (master password), s-a terminat cu durerile de cap cand trebuie sa iti amintesti parole complicate pentru toate site-urile unde ai conturi.

Sistem de functionare

1. Master password – introduce o parola complicata care contine elemente de siguranta ridicata (litera mare, litera mica, numere, simboluri) si care nu poate fi aflata de nici o persoana. In acest caz iti pot fi de folos articolele cu alegerea unei parole folosind un pattern sau o fraza.

2. Parameter – dupa ce ai ales parola, introduce un parametru usor de retinut,  cum ar fi numele site-ului sau produsul care se gaseste pe website (laptop), clientul de email (Gmail, Yahoo, Outlook etc).

3. Click pe butonul Hashapass! si se va genera o parola unica pe baza la master password si parametru. De fiecare data cand vrei sa te loghezi intr-un cont, introduce parametrul corespunzator, apoi master password si de fiecare data se va genera aceeasi parola.

 

In cazul in care site-ul nu poate fi accesat, Hashapass pune la dispozitie si alte mijloace prin care se pot genera parolele:

Pagina pentru telefon mobil

http://www.hashapass.com/en/phone.html

Buton pentru bara de bookmarks

http://www.hashapass.com/en/bookmarklet.html

Gadget pentru Windows

http://www.hashapass.com/en/gadget.html

gadget

Aplicatie Android

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.hashapass.androidapp

 

Toate alternativele la site-ul principal functioneaza dupa acelasi principiu, iar daca se introduce aceeasi parola principala si parametru, indiferent ca este pe mobil, aplicatia android, gadgetul windows, bookmark sau site-ul principal, parola generata va fi la fel de fiecare data.

Scrie un comentariu

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.