Securitate cu generatorul de parole Hashapass

Hashapass poate fi o alternativa mai diferita pentru LastPass pe care l-am prezentat in articolul “Mai multa securitate cu managerul de parole LastPass”. Daca LastPass este un “seif” in care se afla datele de logare ale conturilor protejate de o parola (master password), Hashapass functioneaza dupa alt sistem.

Si in cazul in care vrei sa folosesti Hashapass va trebui sa memorezi doar o singura parola (master password), s-a terminat cu durerile de cap cand trebuie sa iti amintesti parole complicate pentru toate site-urile unde ai conturi.

Sistem de functionare

1. Master password – introduce o parola complicata care contine elemente de siguranta ridicata (litera mare, litera mica, numere, simboluri) si care nu poate fi aflata de nici o persoana. In acest caz iti pot fi de folos articolele cu alegerea unei parole folosind un pattern sau o fraza.

2. Parameter – dupa ce ai ales parola, introduce un parametru usor de retinut,  cum ar fi numele site-ului sau produsul care se gaseste pe website (laptop), clientul de email (Gmail, Yahoo, Outlook etc).

3. Click pe butonul Hashapass! si se va genera o parola unica pe baza la master password si parametru. De fiecare data cand vrei sa te loghezi intr-un cont, introduce parametrul corespunzator, apoi master password si de fiecare data se va genera aceeasi parola.

 

In cazul in care site-ul nu poate fi accesat, Hashapass pune la dispozitie si alte mijloace prin care se pot genera parolele:

Pagina pentru telefon mobil

http://www.hashapass.com/en/phone.html

Buton pentru bara de bookmarks

http://www.hashapass.com/en/bookmarklet.html

Gadget pentru Windows

http://www.hashapass.com/en/gadget.html

gadget

Aplicatie Android

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.hashapass.androidapp

 

Toate alternativele la site-ul principal functioneaza dupa acelasi principiu, iar daca se introduce aceeasi parola principala si parametru, indiferent ca este pe mobil, aplicatia android, gadgetul windows, bookmark sau site-ul principal, parola generata va fi la fel de fiecare data.

Scrie un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.