Mesajele unor parteneri au intarzieri ce pot sa fac din cPanel?

2021-03-30 16:25

O posibila cauza pentru care mesajele partenerilor se livreaza cu intarzieri poate fi modulul antispam care face operatiunea denumita Greylisting.

Greylisting este o metoda de protejare a utilizatorilor servicilor de Email impotriva spamului. Prin folosirea procedurii Greylisting server-ele de mail resping temporar orice email de la un expeditor pe care nu il cunosc (adresa noua sau Ip nou). Daca mailul este legitim iar serverul care trimite mailul este configurat conform standardelor, acesta va incerca din nou trimiterea dupa un anumit interval de timp, daca a trecut un timp suficient, e-mailul va fi acceptat.

Intarzierile datorate Greylist pot sa apara in cazul in care clientul foloseste mai multe Ip-uri la trimitere si reinceaca de pe alt IP sau cand serverele acestuia sunt configurate sa retrimita mult mai tarziu dacat standardul de 5 minute.

 

In cazul in care doriti sa dezactivati aceasta optiune pe pachetele de gazduire cu interfata cPanel se face in felul urmator:

 

- dupa logarea in accesati  de la meniul Email

- daca status este ON 

- in dreptul domeniului la care doriti sa dezactivati optiunea apasati pe OFF pentru a dezactiva Greylisting

 

In cazul in care si dupa dezactivare Greylisting exista intarzieri adresati-va departamentului suport de la Zooku pentru a face verificari.


Apreciere medie: 0 (0 Voturi)

Nu poti adauga observatii

Ai nevoie de ajutor?