3, 2, 1 … Start la vanatoarea de domenii!

Daca in luna Martie 2018 RoTLD anunta ca va intra in vigoare noua politica a domeniilor .ro, astazi luam parte la un moment istoric: incepe stergerea domeniilor .ro, expirate.

Pana anul acesta, toate domeniile .ro erau inregistrate pe o perioada nedeterminata. Schimbarea politicii anul acesta a pus in dificultate o mare parte a proprietarilor de domenii .ro. Adrese de email invalide, firme radiate, date de contact pierdute si domenii in pragul de a fi nerecuperate. Batalia cu sistemul a fost grea, dar spun cu mana pe inima ca am reusit sa ajutam toti proprietarii care s-au trezit cu domeniul blocat, iar la final sa reusim sa reactivam domeniile.

De acum inainte, toate domeniile .ro se vor putea cumpara pe o perioada determinata (max. 10 ani), tariful nostru fiind de 7.90 euro + TVA/an. Acelasi tarif se aplica si la reinnoire, perioada maxima prelungita este de 10 ani.

Fiind parteneri acreditati RoTLD putem emite facturi doar pentru domeniile pe care le avem in administrare, insa daca ai cumparat domeniul de la o alta societate sau chiar de la RoTLD, il putem prelua noi, gratuit si te ajutam cu reactivarea sau prelungirea lui. Pentru mai multe detalii cu privire la transferarea unui domeniu in administrarea noastra, te rugam sa ne contactezi prin email si iti oferim toate detaliile.

De ce se blocheaza domeniile?

Conform politicii RoTLD, un domeniu pentru care nu a fost platita taxa de mentenanta primeste starea de “pendingDelete” si va fi sters automat peste 90 de zile. In aceasta perioada domeniul respectiv este nefuncțional, singurele operații permise fiind cele de reinnoire si transfer de registrar (furnizor de domenii).

Start la vanatoarea de domenii!

Odata cu marea stergere care incepe din 30 August, o multime de domenii “bune”, cu nume ravnit vor fi din nou disponibile pe piata.

Se intampla aceasta datorita schimbarii politicii de inregistrare a RoTLD, prin care se sterg automat domeniile pentru care nu s-a achitat taxa de mentenanta si au trecut 90 de zile de la momentul blocarii domeniului, acesta fiind marcat cu statusul “Pending Delete”.

Prin stergerea domeniului, vechiul proprietar va pierde dreptul de folosinta asupra acestuia, iar domeniu va putea fi achizitionat de catre oricine, pe principiul “Primul venit, primul servit”.

De exemplu:

  • un domeniu care expira la data de 1 iunie 2018 va fi sters si disponibil pentru inregistrare in data de 30 august 2018
  • un domeniu care expira la data de 2 iunie 2018 va fi sters si disponibil pentru inregistrare in data de 31 august 2018

Ce e de facut? Intra pe www.zooku.ro si alege domeniul mult visat.

Te mai gandesti daca il cumperi sau nu? Nici o problema! Plaseaza comanda, genereaza factura proforma, iar noi il vom bloca automat timp de 30 de zile, fara nici o obligatie de plata. Te poti razgandi, iar domeniul se va elibera spre vanzare peste 30 de zile. Daca ne trimiti dovada platii, esti proprietar. Simplu ca un click.

Spor la cumparaturi inspirate!

 

 

 

 

 

Autor Brandusa Moldovan

Sunt membra a echipei Zooku Solutions, iar scopul meu este sa iti ofer informatii folositoare in desfasurarea activitatii, configurarea setarilor site-urilor sau aplicatiilor folosite de acestea.

Email | Web | Twitter | Facebook | Alte articole de

Scrie un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.