7 Februarie 2017: Ziua Sigurantei pe Internet

logo SID 2017

“Fii schimbarea: Uniti pentru un internet mai bun” este tema din acest an propusa de SID (Safer Internet Day) asa cum apare si pe site-ul lor principal.

Safer Internet Day (SID) a inceput ca o initiativa a proiectului UE Granite Sigure in 2004 si preluata de reteaua Insafe in 2005, iar pana in acest moment a crescut dincolo de zonele geografice traditionale si este sarbatorita in peste 100 de tari din intreaga lume. Este un eveniment de anvergura sustinut de Comisia Europeana.

Ziua Sigurantei pe Internet promoveaza utilizarea intr-un mod cat mai sigur si responsabil a tehnologiei in mediul online, precum si a telefoanelor mobile. In conditiile in care tehnologia si internetul ocupa un loc important in viata de zi cu zi, organizatorii doresc sa faca internetul un loc mai sigur pentru toata lumea, in special pentru copii si tineri.

Oricine poate invata cum sa fie in siguranta pe internet: parole mai sigure, antivirus, certificate SSL pe site-urile proprii, incetarea navigarii pe site-uri dubioase, intrebarea unui specialist daca ti s-a intamplat ceva ce nu ai inteles in timp ce navigai pe internet, niciodata sa nu oferi oferi parolele personale unor persoane necunoscute sau site-uri, nu tot ce scrie pe internet este real si multe altele. In momentul in care o persoana retine aceste idei atunci cand isi petrece timpul pe retelele de socializare, cauta informatii pe internet sau isi citeste email-ul, aceasta va fi in siguranta si nu va avea parte de surprize.

Safer Internet Day a pregatit in acest an un infografic prin care poti descoperi ce poti sa faci astfel incat tu sa fii schimbarea pentru un internet mai bun, nu doar in acesta zi aniversara, ci totdeauna.

infografic_internet mai sigur2

Resurse:

https://www.betterinternetforkids.eu/web/portal/practice/awareness/detail?articleId=1479083

https://www.saferinternetday.org/

Scrie un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.