Serviciul de inregistrare domenii .ro indisponibil temporar

Se apropie cu pasi repezi marea schimbare RoTLD.

Pentru a pregati toate demersurile, RoTLD anunta o intrerupere temporara a serviciilor de inregistrare a domeniilor .ro si orice alte servicii furnizate de acestia.

Fiind parteneri acreditati RoTLD, aceasta tranzitie ne va afecta si noua activitatea de procesare, interogare si inregistrare a domeniilor .ro, urmand ca din data de 8 martie lucrurile sa reintre la normal.

In concluzie, in perioada 28 februarie orele 22:00 – 1 martie 2018, orele 08:00, va fi efectuata tranzitia catre sistemul de inregistrare și mentenanta anuala pentru domeniile .ro. In aceasta perioada de timp,  serviciile oferite de RoTLD vor fi afectate: pagina web a RoTLD, serviciile Whois și DAS, serviciul de administrare online ale domeniilor .ro, panoul de control web pentru parteneri, serviciile REST si EPP.

Imediat ce serviciile vor fi disponibile vom reveni la activitatea normala si vom face o noua postare pe blog.

In timpul tranzitiei, serviciile DNS nu vor fi afectate.

Ce va fi diferit din data de 1 martie privind domeniile .ro:

  • se vor putea inregistra domenii .ro pe o perioada de min. 1 an, max. 10 ani
  • toate domeniile inregistrate inainte de 2013 vor expira anul acesta, in functie de luna in care au fost inregistrate
  • toate domeniile inregistrate dupa 2013 au o valabilitate de 5 ani de la data achizitiei, cu posibilitate de prelungire la expirare
  • taxa de mentenanta se poate achita in maximum 90 de zile de la data expirarii domeniului. In cazul neachitarii, domeniul va fi sters automat

Daca ai deja un domeniu .ro, nu uita sa il transferi la noi. Te vom tine la curent cu noutatile si te vom informa cand se apropie data expirarii. Afla aici mai multe detalii despre transferarea domeniului .ro la Zooku.

Autor Brandusa Moldovan

Sunt membra a echipei Zooku Solutions, iar scopul meu este sa iti ofer informatii folositoare in desfasurarea activitatii, configurarea setarilor site-urilor sau aplicatiilor folosite de acestea.

Email | Web | Twitter | Facebook | Alte articole de

Scrie un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.