Un nou tip de email SPAM: Prevent your Email from being shutdown !

Asa arata titlul unui email pe care l-am vazut circuland foarte des  in ultimele zile: Prevent your Email from being shutdown ! Iti suna cunoscut?

Ei bine, e doar un mesaj SPAM, cu intentia de a-ti fura date personale sau sustrage sume de bani.

Cand il deschizi, mesajul arata cam asa:

 

alerta

Pare destul de serios si alarmant, mai ales ca anunta dezactivarea contului de email. Cine ar risca sa ramana fara mail?

Cu toate acestea, NU lua in seama astfel de mesaje. Iti voi dezvalui mai jos cum poti sa faci diferenta dintre un mesaj de informare de la noi si unul de tip SPAM:

  1. E scris in limba engleza.

Daca nu ai optat pentru limba engleza atunci cand ti-ai creat contul pe zooku.ro, nu ai de ce sa primesti emailuri in alta limba de la noi. Toate informarile sunt trimise de catre noi in limba romana. In plus, nu avem nici un motiv sa iti anulam conturile de email.

2.  Mesaje incurajatoare de forma “This message is from a trusted sender”.

Este doar un simplu text, care nu iti garanteaza nicidecum securitatea informatiilor. Exista antivirus pe servere, insa nu te putem ajuta in momentul in care dai click pe un link ce te redirectioneaza catre o pagina externa sau iti completezi datele personale. Informatiile confidentiale nu se divulga. Sub nici o imprejurare, niciodata. Nici macar IT-istul tau nu ar trebui sa iti stie parolele sau orice alte date legate de securitatea contului tau.

3. Greseli gramaticale sau exprimare ambigua

“Terms and Conditions Violation” seamana cu un text tradus cu Google Translate, iar majusculele sunt puse intentionat pentru a dramatiza si mai mult situatia. Unele mesaje contin greseli gramaticale, exprimari inflexibile sau fara sens. Un adevarat furnizor profesionist nu ar folosi niciodata aceasta abordare.

4. Expeditorul mesajului

Daca tot nu esti convins ca emailul este o pacaleala sau nu, verifica mereu expeditorul. Adrese de email de forma [email protected], [email protected], [email protected], [email protected] ridica semne de intrebare. Toate mesajele expediate de noi sunt de forma [email protected].

Este posibil sa primesti uneori email de la furnizorii nostri de domenii internationale. Mesajele vor fi in limba engleza, insa iti vor recomanda doar sa validezi datele de contact pentru domeniile pe care le-ati achizitionat. Daca ai primit un astfel de email de la furnizorul nostru, te va redirecta catre http://www.domainvalidation.com/

5. Pune totul la indoiala

Primul impuls este sa faci cum ti se cere in email, dar daca ai si cea mai mica suspiciune ca emailul ar putea fi o pacaleala,  trimite-ne un forward si iti vom confirma daca este un email valid sau doar o tentativa de frauda. Verifica de doua ori inainte sa dai click pe un link suspicios.

Mai bine sa fii precaut decat sa iti para rau mai tarziu.

 

 

 

Autor Brandusa Moldovan

Sunt membra a echipei Zooku Solutions, iar scopul meu este sa iti ofer informatii folositoare in desfasurarea activitatii, configurarea setarilor site-urilor sau aplicatiilor folosite de acestea.

Email | Web | Twitter | Facebook | Alte articole de

Scrie un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.