Sunt foarte multe lucruri marunte care pot afecta ranking-ul site-ului tau atunci cand vine vorba despre SEO (Search Engine Optimization). Iata cateva trucuri care te vor ajuta sa-ti imbunatatesti pozitia in motoarele de cautare:

Alege corect extensia domeniului

Trebuie sa le dau dreptate celor care afirma ca alegerea extensiei unui domeniu este foarte importanta.

De exemplu, prin alegerea unui domeniu .ro vei anunta motoarele de cautare ca te adresezi predominant persoanelor din Romania. Pentru articole scrise in limba engleza, un domeniu .eu va fi cel mai potrivit pentru a atrage vizitatori din  intreaga Uniune Europeana. De asemenea, domeniile .eu sunt o buna alternativa in cazul in care domeniul cu extensia .ro a fost deja inregistrat.

Nume de domenii care contin keywords vs. nume de domenii care contin cuvinte specifice  brandului

Alegerea unui nume de domeniu care contine un cuvant cheie pentru business-ul tau te va ajuta cu siguranta in cresterea rankingului site-ului tau atunci cand se va da o cautare dupa acel cuvant. Totusi, acest lucru nu inseamna ca un domeniu care poarta numele brandului si cu un site bine optimizat nu va avea un rank bun. Daca doresti sa folosesti numele brandului, incearca sa adaugi un plus de valoare alaturand acestuia un cuvant cheie.

Cratime (“-“) şi cifre în numele domeniului

Cu exceptia cazului in care sunt strict necesare – fiind parte a unei identitati (vezi noi2.ro), as sugera sa stai departe de numere si cratime deoarece din punct de vedere SEO, acestea nu aduc un plus de valoare. In cazul cratimelor, singurul dezavantaj consta in transmiterea numelui domeniului tau la radio sau telefonic deoarece este dificila retinerea corecta a acestuia de catre ascultatori.

Inregistreaza acelasi nume de domeniu dar cu extensii diferite – .ro, .eu, .com, .info, .net, .org

Sa presupunem ca tocmai ai inregistrat zooku.ro si doresti sa-ti construiesti un brand in jurul acestui nume. De exemplu, prin înregistrarea domeniilor zooku.eu şi zooku.com si redirectarea acestora catre zooku.ro, arati motoarelor de cautare ca-ti consolidezi brandul si astfel contribui la imbunatatirea rezultatelor site-ului tau.

This article has 3 comments

  1. Marius

    Salut 🙂 

    Ai mare dreptate ,  domeniile alese influenteaza extrem de mult rankingul site-urilor , si nu numai domeniul ci foarte mult lucruri influenteaza ranking-ul , dar nu am sa le enumar .  
    Ah da , si ,  eu chiar nu sugerez nimanui sa puna cratima in numele domeniului , din experienta proprie …
    Bafta in continuare ! 

  2. Elvira

    De cand cu ultimele algoritmuri implementate de Google am avut neplacuta surpriza sa constat ca unele domenii “exact match” deci care contineau in nume cuvinte cheie au suferit la cautari pierderi serioase de pozitii si implicit trafic.
    Mai nou sincer nu stii ce sa faci, unele domenii sunt penalizate exact pe cautarea principala altele insa se zbat in top 10.

Scrie un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.