Am discutat intr-un post anterior despre siguranta pe internet, mai exact despre SSL si criptarea datelor. In articolul de astazi vom vorbi tot despre siguranta informatiilor insa din alt punct de vedere. Este vorba despre backup.

Informatiile stocate in format digital (in cazul de fata datele din interiorului unui site) devin din ce in ce mai importante pentru bunul mers al unei afaceri sau chiar pentru existenta ei. Cu toate acestea, majoritatea persoanelor realizeaza importanta backup-ului doar dupa ce isi pierd aceste date si cauta solutii de a reintra in posesia lor.

Backup-ul reprezinta procesul de copiere a informatiilor cu scopul de a putea fi restaurate in eventualitaea in care datele originale se pierd. Cauzele pierderii informatiilor dintr-un site sunt multiple, de la un virus care va infecteaza calculatorul si va fura datele de acces la email si FTP pana la eroarea umana sau mai exact gestionarea neadecvata a informatiilor din site.

Oricare ar fi situatia, trebuie sa va asigurati din timp ca firma de hosting care va gazduieste site-ul efectueaza backup-uri periodice ale acestuia si ca in orice moment exista o copie valida a site-ului dintr-o data precedenta pe care o puteti restaura.

Un alt aspect pe care trebuie sa il luati in calcul, referitor la backup-ul efectuat de firma dumneavoastra de hosting, este “spatiul” pe care aceste backup-uri sunt realizate. In multe cazuri, firma de hosting foloseste din spatiul pe care l-ati contractat in pachetul de gazduire pentru site, fara a mentiona insa clar acest lucru. Exista insa si companii – ca noi 🙂 – care ofera acest serviciu suplimentar si efectueaza backup-urile pe servere separate fara a folosi spatiul contractat si platit de client.

Drept urmare, asigurati-va ca beneficiati de serviciile de gazduire ale unei companii care va face back-up periodic fara a va folosi din spatiul contractat pentru site. In felul acesta veti fi sigur atat ca profitati de toate resursele pe care le-ati platit cat si ca exista in permanenta o copie de siguranta a informatiilor dumneavoastra.

This article has 4 comments

  1. dr.Parazitu

    Intradevar serviciile dvs. sunt superioare multor servicii de pe piata roamneasca. Am avut timp de un an un site hostat la dvs. nu am avut nici o problema cu el.

  2. Eduard

    Nu vreau sa fac propaganda ieftina! Ce imi place la Zooku este originalitatea, personalitatea elementelor, efortul depus, timpul de rezolvare al unor probleme si pretul foarte atragator al produselor. Ca sa nu mai spun de efotul depus pentru evolutia lor! 

  3. Alex Ionut

    Bravo, o firma cu angajati care chiar isi dau interesul!

Scrie un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.