Cum sa forwardezi un email ca si atasament

Daca vrei sa trimiti mai departe un email exact asa cum l-ai primit, poti sa il forwardezi ca si atasament.

Astfel, continutul sau se pastreaza intact. Poti face acest lucru folosind optiunea “Forward as attachment”. Sunt mai multe metode de transmitere a mesajului ca si atasament, in functie de tipul de client de email.

Webmail

Sistemul Squirrelmail este usor de folosit. Daca vrei sa forwardezi unul sau mai multe mesaje, bifeaza mesajele pe care doresti sa le trimiti si apasa “Forward”. Ar trebui sa fie si optiunea sa faci “Forward as attachment” cand vizualizezi mesajele, individual.

Daca nu ai aceasta optiune si vrei sa o activezi, urmeaza pasii: “Options” -> “Display Preferences” -> “Message Display and Composition” -> “Enable Forward as Attachment” -> “Yes” -> “Submit”.

Thunderbird (inclusiv Netscape, SeaMonkey)

Selecteaza mesajul (sau mesajele) pe care doresti sa le forwardezi. (Poti selecta mai multe mesaje tinand apasate tastele”Shift” sau “Ctrl” cand apesi click pe mesaj).

Din meniul din partea de sus a paginii alege “Message” -> “Forward As” -> “Attachment”.

O alta varianta este sa apesi click dreapta pe titlul mesajului, alege apoi “Froward as Attachment”.

Mesajul ar trebui sa apara atasat la un email nou. Tasteaza destinatarul si apasa “Send”.

Outlook Express / Windows Mail

Click dreapta pe mesajul pe care vrei sa il forwardezi. Alege apoi “Forward As Attachment” (functioneaza si de la meniul “Message” din partea de sus a ferestrei). Tasteaza destinatarul si apasa “Send”.

Daca vrei sa forwardezi mai multe mesaje odata, poti sa folosesti functia drag and drop in fereastra deschisa cu mesajul nou. De asemenea, poti selecta multiple mesaje folosind tastele “Shift” sau “Ctrl”cand apesi click pe mesaj, sau pur si simplu tastezi click dreapta pe titlul mesajului apoi selectezi “Forward As Attachment”.

Outlook 2011 pentru Mac

Apasa un click pe butonul “Email” pentru a crea un mesaj nou (sau sa raspunzi cu un email atasat).

Selecteaza mesajul pe care doresti sa il forwardezi in folder, apoi foloseste functia drag and drop si muta mesajul in corpul mailului nou pe care il ai deschis.

O alta varianta este sa selectezi mesaje multiple ca in exemplul pentru Outlook 2003/ XP de mai jos.

Outlook 2010

Click dreapta pe mesaj, selecteaza “More Actions” si apoi apasa click pe optiunea “Forward As Attachment”.

Outlook 2007

Pentru a forwarda mai multe mesaje, mai intai selecteaza mesajele (click pe email si tine tasta “Shift” sau “Ctrl”). apasa click dreapta si alege “Forward items”. Astfel, mesajele se vor atasat automat intr-un email nou. Tasteaza adresa destinatarului si apasa “Send”.

O varianta alternativa este sa compui un email nou. Fie folosesti functia “drag and drop” si adaugi mesajele in corpul emailului, fie de la optiunea “insert” alege “item. Din fereastra ce se deschide, alege folderul care contine mesajul pe care doresti sa il expediezi  (de regula, inbox). Selecteaza apoi mesajul pe care vrei sa il atasezi. Inainte de a trimite mesajul, asigura-te ca optiunea “Insert As” este setata pe “Attachment”.

Poti seta in Outlook sa iti forwardeze mereu mesajele ca si atasament daca mergi la meniul “Tools” -> “Options” -> “Preferences” -> “E-mail Options” -> “When forwarding a message” si selecteaza “Attach original message” -> “OK”.

Outlook 97 / 2000

Poti urma aceiasi pasi ca pentru Outlook 2003, singurul inconvenient este ca Outlook 2003 trimite mesaj ca si atasament insa inlatura headerul.

Outlook.com sau Office 365

Cea mai simpla metoda de a forwarda un email ca si atasament este sa folosesti functia drag and drop: compune un mesaj nou, apoi apasa pe iconita fereastra pentru a se deschide fereastra separata. Din lista cu mesaje, tinand click apasat, muta mesajul in corpul mailului nou. Adauga adresa destinatarului si apasa “Send”.

Mac

Deschide mesajul pe care doresti sa il forwardezi. Sub meniul “View” apasa pe optiunea “Message” -> “Long headers” (pentru OSX 10.2 mergi la “View” -> “Show all headers”). Apasa “Forward”, tasteaza adresa destinatarului si apasa “Send”.

Autor Brandusa Moldovan

Sunt membra a echipei Zooku Solutions, iar scopul meu este sa iti ofer informatii folositoare in desfasurarea activitatii, configurarea setarilor site-urilor sau aplicatiilor folosite de acestea.

Email | Web | Twitter | Facebook | Alte articole de

Scrie un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.