Schimbarea proprietarului unui domeniu .ro implica transferul acestuia si se realizeaza astfel:

– accesati rotld.ro si mergeti la meniul domenii.ro/Transfer Drept de Folosinţă aici gasiti toate detaliile legate de transferul unui nume de domeniu.
– Actualul detinator trebuie sa se logheze in contul de pe Rotld si sa obtina cheia de autorizare a transferului, aceasta cheie se tranmite catre noul detinator
– Actualul detinator trebuie sa genereze cererea de transfer, acest lucru se face prin completarea formularului corespunzator

In cazul in care doriti ca transferul sa fie intermediat de catre un partener acreditat ICI-Rotld cum este si Zooku, pe langa cele de mai sus va trebui sa urmati pasii de mai jos:

– accesati site-ul zooku.ro, va logati in contul dumneavoastra si apoi accesati meniul “Transfera un domeniu” din partea stanga.
– introduceti numele domeniului in casuta si generati o proforma, completati datele de facturare iar apoi dupa caz datele viitorului detinator
– costul transferului este acelasi cu al achizitiei unui nou domeniu cu extensia .ro
– dupa confirmarea platii vom valida cererea de transfer si domeniul se va transfera pe noul proprietar.

This article has 2 comments

  1. sorin

    as vrea sa iau un domeniu .ro dar acesta e luat deja. Am verificat acel domeniu dar NU functioneaza , nu are nici un site urcat….cum pot face pana la urma sa iau acel domeniu ?

  2. Adrian Oltean

    Pentru a transfera domeniul pe numele dumneavoastra va trebui sa incercati sa contactati proprietarul acestuia, pentru a vedea daca acesta nu are planuri cu domeniul si este dispus sa il cedeze. Conform legislatiei actuale doar prin transfer se poate muta domeniul de la un proprietar la altul. Acest lucru se poate face indiferent daca domeniul e folosit sau nu.

Scrie un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.