.Eu sau .RO?

Domeniul este cheia ce face prezența site-ului tău posibilă, pe internet. Este oglinda ta, sau a afacerii tale. Din acest motiv, domeniul ales trebuie să fie unul reprezentativ.

Majoritatea site-urilor din România au terminația .ro, însă iți poți lărgi orizonturile cu un domeniu .eu.

Din 1984, de la crearea primelor 6 domenii: .COM, .EDU, .GOV, .MIL, .ORG și .NET, în prezent domeniile au ajuns de ordinul milioanelor și sunt lansate periodic altele noi.

Influențează tipul de domeniul rezultatele căutării în Google?

Pe scurt, nu. Domeniul tău .eu, .ro să orice alt domeniu ai ales, nu afectează rezultatele căutării în Google (SEO). Mai mult de atât, Google analizează conținutul, nu domeniul și prioritizeaza rezultatele după relevanță. Așa că liniștit poți să alegi orice domeniu dorești, atâta timp cât ai un conținut curat, ordonat și Google friendly.

De unde pot cumpăra un domeniu?

De la noi, desigur! Accesează pagina Zooku.ro și alege domeniul tău preferat.

În plus, domeniile .eu sunt la promoție până pe 30 Decembrie: comanzi un domeniu .eu pentru 2 ani, plătești doar un an. Click aici pentru detalii

Care e diferența dintre Registru și Registrar?

Poate suna la fel, însă este o diferență între Registru și Registrar (registratar). Daca ai mai auzit termenul înainte dar nu ai știut ce înseamnă, iți explicam noi:

Registrul este organizația responsabilă cu activarea un anumit domeniu. De exemplu, RoTLD este Registrul domeniilor cu terminația .ro. Este singura entitate autorizata să activeze domenii, să administreze zona DNS, să actualizeze setările la nivel de domeniu.

Registrarul este societatea ce intermediază înregistrarea unui domeniu, pe baza unui contract de parteneriat, devenind astfel partener acreditat. De exemplu, Zooku Solutions este Registrar, adică are domenii .ro în portofoliu și intermediază înregistrarea domeniilor. Zooku Solutions, adică Registrarul trimite datele legate de domeniu: nume domeniu, deținător, adresa, telefon către Registrul Român de domenii .ro, Rotld, pentru activare. Registrul (Rotld) vă activa domeniul în baza cererii primite de la Registrarul Zooku Solutions.

Cum aleg Registrarul potrivit?

Pe piață autohtonă dar și pe cea internațională exista o mulțime de furnizori de domenii (Registrari).

Dacă nu știi de unde să cumperi domeniul, ghidează-te după următoarele informații:

  • Prețul: e primul indicator luat în considerare în momentul unei achiziții. În funcție de bugetul de care dispui, prețul te poate ajuta să iei o decizie
  • Costul de prelungire: e foarte important să știi încă de la început care va fi (aproximativ) prețul de prelungire al domeniului pe care îl comanzi. S-ar putea că prețul de reînnoire să fie mai mare, mai ales dacă domeniul era la promoție în momentul cumpărării.
  • Politica de transfer: domeniile pot fi transferate de la un Registrar la altul, daca dorești. Întreabă totuși care e procedura în cazul în care dorești să transferi domeniul la alt Registrar, dacă sunt costuri implicate etc.
  • Suportul: echipa de suport poate să facă diferența dintre un business bun și unul foarte bun. Ei sunt cei pe care te bazezi că iți vor rezolva problemele sau iți vor da sfaturi utile când ai nevoie de ajutor.
  • Produse și servicii adiționale: odată cumpărat domeniul, o să ai nevoie de servicii adiționale pentru site-ul tău: găzduire web, certificat SSL. La noi, le găsești pe toate, într-un singur loc.

Indiferent ce furnizor de domenii sau găzduire alegi, important e că tu să primești ceea ce iți dorești. Noi suntem aici pentru tine, indiferent că ai problema tehnică, vrei să întrebi ceva ce nu ține de noi, dar nu știi unde să întrebi, ai nevoie de un sfat.

Autor Brandusa Moldovan

Sunt membra a echipei Zooku Solutions, iar scopul meu este sa iti ofer informatii folositoare in desfasurarea activitatii, configurarea setarilor site-urilor sau aplicatiilor folosite de acestea.

Email | Web | Twitter | Facebook | Alte articole de

Scrie un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.