Google Chrome marcheaza link-urile cu HTTP ca fiind nesigure

Asa cum s-a anuntat anul trecut, incepand cu versiunea 56, browser-ul Google Chrome incepe sa afiseze in partea de sus unde se afla URL-ul, mesajul “Not Secure” la unele site-uri care nu sunt securizate printr-o conexiune HTTPS. Mesajul se va afisa pe paginile care au spatii unde se introduc datele de autentificare (login) sau field-uri unde se introduc datele cardului de credit, iar acestea nu sunt securizate.

Securizarea paginilor si a website-urilor care transmit astfel de date sensibile se realizeaza cu ajutorul unui certificat SSL care cripteaza comunicatia, astfel incat acestea sa nu mai poata fi interceptate de atacatori.

Prin implementarea acestei masuri Google continua proiectul prin care vrea sa faca Internetul un loc mai sigur. Conform datelor acestora, mai mult de jumatate din paginile incarcate in browser-ul Google Chrome de catre utilizatori, sunt criptate cu HTTPS, iar tot mai multe site-uri adopta acest protocol de securitate.

Diferenta de afisare dintre “Not Secure” si “Secure”

not-secure

secure

In cele din urma Google va introduce triunghiul rosu de avertizare langa “Not Secure”, care va scoate si mai mult in evidenta lipsa de securitate. Intr-un viitor destul de apropiat planul este ca lipsa securitatii pe un website sa fie semnalata indiferent de continut, nu doar pe paginile care colecteaza parole, date despre plati sau alte informatii personale.

Odata cu trecerea timpului utilizatorii vor afla aceste detalii care tin de securitate, iar conversiile si vanzarile ar putea avea de suferit. Cel mai simplu este sa treci tot site-ul pe o conexiune HTTPS si atunci nu mai trebuie sa iti faci nici o problema. Nu prea exista nici un motiv intemeiat pentru care sa nu implementezi criptarea incepand de azi; in primul rand un certificat SSL este ieftin in acest moment si ai de unde sa alegi din mai multe modele, iar in al doilea rand cu un website securizat poti sa ajungi mai sus in motoarele de cautare.

Protejeaza-te impotriva atacurilor si promoveaza increderea in randul utilizatorilor tai!

Ai nevoie de un certificat SSL care sa iti securizeze website-ul? Vezi mai multe modele AICI.

google-SSL-securitate

Imagini – https://developers.google.com/web/updates/2016/10/avoid-not-secure-warn

Scrie un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.