Pentru o securitate mai ridicata in ceea ce priveste accesul FTP cat si siguranta site-ului dumneavoastra va recomandam utilizarea unor metode de protectie suplimentare cum ar fi limitarea accesului FTP pe baza de IP. O astfel de limitare se poate realiza folosind fisiere de tip .ftpaccess

Fisierul .ftpaccess este folosit ca o masura de control  a accesului la fisierele site-ului dvs. Una din functiile de control care se poate realiza cu un astfel de fisier  este limitarea accesului FTP pe baza de IP.

Fisierele .ftpaccess se pot crea utilizand un editor text (Notepad) iar in continutul acestora se introduce urmatorul cod :
<Limit>
DenyAll
Allow 127.0.0.1
Allow xx.xx.xx.xx
Allow xx.xx.xx.xx
Allow xx.xx.xx.xx
</Limit>
unde xx.xx.xx.xx – sunt ip-urile care doriti sa aiba acces la FTP

Fisierul se copiaza in directorul la care se doreste limitarea accesului iar aceasta are efect si  asupra subdirectoarelor acestuia.

Pentru ca nu ne asteptam ca toti clientii nostri sa fie experti in domeniul IT, le punem la dispozitie o echipa de specialsti gata sa ii ajute in orice moment la telefon, email sau live suport direct pe site.

www.zooku.ro –  Hosting, Domenii , Email Profesional

This article has 1 comments

  1. Vasile Alexandru

    Salutare,

    Dupa ce am copiat codul în notepag, am modificat xx.xx.xx.xx , am inlocuit cu ip-ul meu, se salveaza fisierul cu extensia .ftpaccess ?

Scrie un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.