5 sfaturi utile la cumpararea unui domeniu

Domeniile sunt de regula mai ieftine decat abonamentele de gazduire, iar tendinta de cumparare este in continua crestere. Se estimeaza ca in viitor, numele de domenii vor fi mai scumpe din cauza acestei cresteri.

In cazul in care te-ai decis sa cumperi un domeniu, iti recomand sa tii cont de pasii de mai jos:

1. Intereseaza-te

Unii furnizori ofera domeniu gratuit sau discount substantial daca alegi si un pachet de gazduire. Felicitari, ai prins o oferta buna! Verifica totusi la ofertant daca proprietarul domeniului vei fi tu, sau firma ce iti ofera hosting.

Daca vanzatorul va fi proprietarul domeniului nu e un lucru grav, insa s-ar putea sa intampini dificultati cand te hotarasti sa iti transferi gazduirea in alta parte. Atunci, cine va fi proprietarul domeniului tau? Verifica cat ar costa transferul de proprietate. Si cat va costa prelungirea domeniului?

2. Fii atent la reducerile din primul an

Daca un domeniu are un pret foarte mic in primul an, sansele ca acesta sa fie mai scump la prelungire, sunt destul de mari. Fa o estimare a costului din primul an si adauga eventuala prelungire pentru urmatorii 2-5 ani, iar asa vei aproxima cam care ar fi costul mentinerii domeniului.

3. Analizeaza serviciile optionale

Cand cumperi un domeniu, s-ar putea sa ai posibilitatea sa alegi servicii suplimentare, cum ar fi protejarea datelor, certificate SSL etc. Studiaza ce iti pot oferi acestea si analizeaza daca intr-adevar iti sunt necesare. Se pot achizitiona si mai tarziu.

4. Cumpara de la un furnizor de incredere

Exista o multime de furnizori de domenii pe internet, unii mai cunoscuti decat altii, exista forumuri unde poti citi pareri si totusi unii furnizori inca mai practica politici abuzive:

– s-ar putea sa fie dificil sa muti domeniul in alta parte;

– s-ar putea sa nu fii proprietarul domeniului pe care l-ai cumparat;

– furnizorul s-ar putea sa te conditioneze sa reinnoiesti anual domeniul, automat;

– poti descoperi ca datele cardului tau sunt salvate permanent la furnizor si nu se mai pot sterge.

5. Foloseste un singur furnizor

Odata ce ai gasit un furnizor cu care iti e usor sa colaborezi, incearca sa ramai cu acesta.

Vei reduce astfel costurile de transfer si iti va fi mai usor sa iti administrezi toate domeniile. In general, costurile domeniilor au variatii mici intre furnizori si nu merita sa iti complici traiul impartindu-ti domeniile peste tot.

*Daca ti-am ridicat semne de intrebare, afla ca tu vei fi proprietarul domeniului achizitionat prin noi, ai posibilitatea sa il gazduiesti la noi sau nu, te sprijinim oricand ai nevoie, nu avem politici de pret ascunse si ne-ar face deosebita placere sa cumperi de la noi.

Succes!

Autor Brandusa Moldovan

Sunt membra a echipei Zooku Solutions, iar scopul meu este sa iti ofer informatii folositoare in desfasurarea activitatii, configurarea setarilor site-urilor sau aplicatiilor folosite de acestea.

Email | Web | Twitter | Facebook | Alte articole de

Scrie un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.