Validarea unui domeniu cu terminatie internationala

Circula atat de multe SPAM-uri in ultima vreme, incat e tot mai dificil sa faci diferenta dintre un email de validare autentic si un mesaj fraudulos.

Toate notificarile pe care le trimitem noi, sunt in limba romana. Nici un cont de email nu este suspendat, nici un site nu e blocat daca informarile vin in limba engleza. Daca aveti suspiciuni, mai bine contacteaza-ne si iti confirmam daca e un email trimis de noi, sau nu.

Exista un caz aparte cand primiti notificari in limba engleza: daca detii un domeniu cu terminatie internationala (.com, .net, org, info etc).
Anual, ca si proprietar al unui domeniu international, trebuie sa validezi datele tale de contact. Daca nu reusesti sa confirmi in 30 de zile emailul primit , domeniul se blocheaza de catre ICANN (Autoritatea Internationala pentru inregistrarea de nume de domenii).

Pentru a te familiariza cu forma de adresare si continutul, mai jos vei gasi emailul pe care il primesti de la DomainValidation.com:

Dear customer,

We’ve noticed that you still need to validate your email address. To do so, click the button below, within the next 30 days.

Please note that if you fail to validate your email address within the next 30 days, your domain(s) will automatically be suspended.

The following domain names are registered with this email address:

  • domeniu1.com
  • domeniu2.com
  • domeniu3.com

Best wishes,
Domain Validation Service
DomainValidation.com

You are being sent this email because as an ICANN accredited domain registrar, we’re required to ask our customers to validate their contact information at least once a year.

Atentie! Valideaza emailul doar daca e trimis de catre Domain Validation Service [email protected]

Dupa ce validezi emailul apasand un click pe butonul “Validate my email” vei fi redirectionat catre pagina oficiala ICAN:

Doar daca mesajul are forma de mai sus, expeditorul e DomainValidaion.com si daca are sigla aceasta, poti da click pe butonul de validare. Chiar si asa, daca ai dubii, te rugam sa ne contactezi si te sfatuim ce sa faci.

Autor Brandusa Moldovan

Sunt membra a echipei Zooku Solutions, iar scopul meu este sa iti ofer informatii folositoare in desfasurarea activitatii, configurarea setarilor site-urilor sau aplicatiilor folosite de acestea.

Email | Web | Twitter | Facebook | Alte articole de

Scrie un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.