Daca ati achizitionat un pachet de gazduire impreuna cu un domeniu nou sau ati schimbat nameserverele  unui domeniu acesta intra in propagare DNS,  aceasta poate dura pana la 72 de ore. Daca in  perioada de propagare doriti accesarea domeniului de pe noua adresa(noul server)  puteteti face acest lucru modificand  fisierul hosts al sistemului de operare.

Fisierul hosts este fisierul unde puteti introduce Ip-urile noului server/host corespunzatoare domeniului dumneavoastra, practic aceasta forteaza browserul sa foloseasca  informatiile legate de domeniu de la adresa specificata de dvs..

Adresa unde se gaseste de obicei : “c:\windows\system32\drivers\etc\”

Implicit in Windows 7 si Vista ,  nu puteti vizualiza acest fisier, fiind un fisier de sistem trebuie sa intrati in Explorer-> Meniu-> Tools-> Folder Options si sa selectati Show hiden file.

Pentru modificarea fisierului host, puteti folosii un editor text ex: Notepad. Pe sistemele de operare Windows 7 si Vista pentru a putea edita si salva fisierul va trebuii sa rulati programul cu drepturi de administrator( click dreapta – Run as administrator). Pentru a deschide fiesierului in editor trebuie sa deschideti mai intai Notepad-ul, selectati Open , navigati pana la locatia fisierului hosts : “c:\windows\system32\drivers\etc\”  si selectati All Files pentru a putea vizualiza toate fisierele:

Dupa ce ati deschis fisierul adaugati in el inregistrarile necesare de genul:

Adresa Ip pe care se afla site-ul dvs.                  Numele domeniului dvs.

*** Pentru adresa IP alocata domeniului gazduit la Zooku – Myhost  va rugam sa contactati colegii de la suport pentru a va furniza detaliile

Mail: [email protected]

Tel: 0747 116 607

Mai jos aveti un exemplu de fisier hosts :

This article has 3 comments

  1. STEFA

    Buna ZIUA CU CE PROGRAM FAC FISIERUL ASTA -HOSTS?? 

  2. STEFA

    PENTRU K NU IL AM TREBUIE SA IL CREEZ TOTUL DE LA INCEPUT .

Scrie un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.