likeO pagina de Facebook te ajuta sa transmiti foarte usor orice fel de informatie si este un instrument foarte util de promovare si expunere. Fie ca folosesti pagina pentru a transmite informari despre ultimele oferte si articole sau pe pagina iti desfasori cea mai mare parte din activitate, acest articol te va ajuta.

 

1. Plaseaza un buton de Like pe blog sau website

Adaugarea unui Buton de Like sau Like Box pe website sau blog ii ajuta pe vizitatori sa devina mai usor fanii site-ului pentru ca nu sunt nevoiti sa caute pagina pe Facebook. Plasarea acestora la vedere, deasupra unui articol sau lateral (like box), ii determina pe oameni sa dea like daca apreciaza ceea ce gasesc pe site si vor sa fie la curent cu continut nou.

Link-uri utile:

https://developers.facebook.com/docs/plugins/like-button/

https://developers.facebook.com/docs/plugins/like-box-for-pages/

http://wordpress.org/plugins/

 

2. Introduce link-ul paginii in email-uri  

Prin adaugarea link-ului paginii in newslettere, email-uri tranzactionale, semnatura email-urilor, vei avea mai multa expunere.

 

3. Adauga un link al paginii in profilul personal de Facebook

Prietenii de pe Facebook care sunt interesati de activitatea ta citesc informatii despre tine pe profil, prin urmare ar fi o idee buna sa apara si link-ul paginii.

 

4. Creeaza un link memorabil pentru pagina de Facebook

Un link scurt si usor de scris va fi in avantajul paginii pentru ca se va ajunge usor la ea.

 

5. Invita prietenii profilului personal pe pagina

Foloseste optiune “Invite friends” dupa ce ai realizat pagina. Persoanele care te cunosc si accepta invitatia ta, vor devenii primi fani ai paginii. Raspandeste pagina printre colegi de munca, prieteni, cunostinte si invita-i sa dea Like la pagina.

 

6. Plaseaza link-ul paginii si pe alte profile online

Cu siguranta daca ai o afacere online, website sau blog nu ai activitate doar pe Facebook. Daca esti membru al unor forum-uri, comunitati sau alte site-uri de socializare, adauga link-ul paginii in profil si oamenii care vor citii despre tine vor afla si de pagina pe care o detii.

 

7. Adauga pagina pe cartile de vizita

Oferi multe carti de vizita oamenilor pe care ii intalnesti? Daca raspunsul este DA, atunci poti sa adaugi pagina de Facebook pe cartile de vizita pentru ai ajuta pe oameni sa se conecteze mai usor cu tine si sa ai mai multi fani.

Pe cartile de vizita se poate imprima direct link-ul sau un cod QR care contine link-ul paginii si poate fi scanat cu telefonul mobil.

 

8. Adauga pagina in prezentari

Fie ca realizezi multe prezentari online sau offline cu ajutorul PowerPoint sau Prezi, este o buna oportunitate sa adaugi un link al paginii sau un cod QR in acestea, deoarece daca oamenii vor aprecia prezentarile vor fi interesati si de alte informatii utile pe care le postezi si vei avea mai multe like-uri.

 

9. Adauga un tag la video-urile de pe Youtube

Daca realizezi diferite video-uri informationale sau cu diferite instructiuni ca strategie de promovare, la sfarsitul fiecarui video poti sa adaugi link-ul paginii pentru a strange mai multi fani.

 

10. Organizeaza concursuri

Organizarea de concursuri pentru fani este o modalitate buna de a-i incuraja pe acestia sa raspandeasca vorba despre pagina de Facebook sau site-ul tau. Se pot stabilii diferite reguli pentru concurs, prin care persoanele care vor sa castige premiile trebuie sa devina fani, sa dea share la o poza, la pagina sau un articol, sa posteze video-uri etc. Un concurs se poate organiza fie prin realizarea unei aplicatii in Facebook, fie direct pe pagina.

 

11. Creeaza Facebook Ads

Facebook iti ofera sansa sa iti promovezi pagina prin realizarea unei reclame pentru pagina, precum si sa promovezi continutul care il postezi pe pagina. De exemplu daca ai scris un articol de mare interes, dupa ce il postezi pe pagina, ai optiunea “Promote” prin care acesta va fi afisat unui numar mai mare de persoane in functie de criteriile pe care le alegi. Oamenii vor citii articolul si o parte vor devenii fani.

 

12. Actualizeaza pagina cu postari care atrag

Pentru a atrage mai multi fani este important sa postezi continut valoros si interesant, care este distribuit (video, poze, articole, instructiuni, articole interesante etc.). Mai multe share-uri inseamna mai multa expunere prin care continutul ajunge la oameni care vor dori sa mai primeasca continut asemanator si vor da click pe butonul Like.

 

Sa aduci fani care vor fi activi pe pagina este un proces care necesita munca si timp. A avea o pagina cu foarte multi fani nu inseamna neaparat un castig imediat. Facebook este o piesa dintr-un circuit, prin care interactionezi foarte usor cu oamenii. Daca vei continua sa postezi continut care atrage interesul, este distractiv sau folositor in activitatea online, fanii vor aprecia acest lucru, daca incepi sa postezi mult prea des, sa faci spam pana la urma vor da unlike.

This article has 1 comments

  1. Zek

    In ultimul timp, facebook-ul a ajutat foarte mult in dezvoltarea anumitor siteuri. Daca o pagina de facebook pentru pagina ta cu 100 de fani REALI(nu de aia din china cum se intampla de obicei), te vei dezvolta foarte repede. Lumea chiar e interesata de continutul tau si te stimuleaza. Oricum, foarte folositor articolul tau. Iti voi urmari postarile de acum inainte. 

Scrie un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.