Dispozitivele mobile (tablete si smartphone-uri) au devenit atat de avansate incat ne ofera sansa sa realizam foarte multe lucruri cu acestea. Daca detinem un asemenea dispozitiv de multe ori nu este necesar sa avem la indemana un laptop sau computer. Desigur ca nu putem de exemplu sa lucram la un site sau sa scriem un articol, cum o facem la un laptop, dar cand situatia o cere cu nu smartphone sau o tableta putem sa realizam multe. In continuare am dat cateva exemple de aplicatii care pot fi de ajutor in administrarea afacerii sau a unui site, precum si crearea de continut.

1. Kingsoft Office (Free)

Este o aplicatie Office cu o interfata prietenoasa si usor de folosit. Poate sa citeasca si sa editeze 23 de tipuri de fisiere printre care cele mai cunoscute fiind DOC, DOCX, TXT, XLS, XLSX, PPT, PPTX, PDF.

2. Total Commander

Este varianta Android pentru celebrul administrator de fisiere desktop Total Commander. Printre principalele caracteristici regasim: copierea si mutarea de fisiere, arhivare, dezarhivare, crearea de directoare, stergere si multe altele.

3. DroidEdit (free code editor)

Este un editor de text si cod sursa (asemanator cu Notepad++ http://notepad-plus-plus.org). Se foloseste cel mai bine cu noua generatie de tablete care au si tastaturi exterioare.

4. Facebook Pages Manager

Managerul de pagini ajuta la administrarea tuturor paginilor de Facebook ale firmei, dintr-un singur loc. Cu ajutorul acesteia se pot face postari, se poate raspunde la mesaje, se observa statisticile, se pot urca poze si multe altele. Interactiunea cu abonatii si posibilii clienti se realizeaza foarte usor din orice loc cu ajutorul acestei aplicatii.

5. Twitter

Cu ajutorul aplicatiei de Twitter poti sa urmaresti ceea ce te intereseaza, dar poti si pastrezi legatura cu clientii si fanii produselor sau serviciilor tale. Oricand ai ceva de anuntat sau o persoana are nevoie de suport, cu Twitter se pot realiza aceste lucruri.

6. Email

Fiecare smartphone sau tableta are instalata o aplicatie de mail unde se pot adauga majoritatea conturilor de email de pe piata. In cazul in care ai o adresa de mail la Google este disponibila aplicatia Gmail, respectiv Yahoo! Mail pentru un cont la Yahoo.

7. Google Drive

Cu Google Drive poti depozita toate documentele si fisierele de care ai nevoie intr-un singur loc, astfel incat sa le poti accesa din orice loc si sa le imparti cu persoanele cu care colaborezi. Oricand ai o idee noua documentele de pot edita direct de pe telefonul mobil.

8. Dropbox

Dropbox este un serviciu care iti da posibilitatea sa stochezi poze, video, fisiere si sa le ai cu tine peste tot. Fisierele vor fi sincronizate pe toate dispozitivele unde ai instalata aplicatia. Daca doresti ca o persoana sa vada un fisier pe care l-ai urcat in cont, ii trimiti un link prin sms, email sau alte mijloace de comunicare.

9. Google+

Reteaua de socializare de la Google este preferata de foarte multe persoane. Este foarte important ca afacerea ta sa fie prezenta si pe aceasta platforma pentru a avea posibilitatea sa aduci mai multi clienti.

10. Skype

Ofera suport clientilor care utilizeaza Skype, prin mesaje instant sau vocale si poti realiza apeluri video cu angajati sau colaboratori din alte orase.

Vezi in continuare … 20 de Aplicatii Android Utile in Desfasurarea Afacerii (Partea 2)

Scrie un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.