email androidAbilitatea de a primi sau trimite email-uri este probabil cea mai utilizata functie a unui smartphone. Prin email se pastreaza contactul cu clientii si pe email primim informatii care ne intereseaza, precum newslettere cu oferte si noutati din diferite domenii care ne intereseaza. Fiecare smartphone Android vine cu o aplicatie de mail preinstalata, dar de multe ori nu este suficient si este nevoie de o aplicatie cu mai multe caracteristici. Daca email-ul utilizat este de la Google, Yahoo etc. cea mai buna optiune ar fi utilizarea aplicatiilor de mail realizate de acestia, Gmail, Yahoo Mail etc. Daca utilizezi alt email, de exemplu de firma, care are domeniu propriu, am realizat in continuare o lista cu cei mai populari clienti de mail pentru Android.

1. Aqua Mail

Setarile automate se realizeaza usor pentru cele mai cunoscute servicii de email. Suporta multe alte servicii de email prin intermediul protocoalelor standard de internet mail (IMAP, POP3, SMTP).

2. MailDroid

Are toate caracteristicile pe care le vrei la un client de mail mobil si continua sa fie construit in functie de feedback-ul utilizatorilor. Suporta Webdav, POP3, IMAP.

3. K9 Mail

Este un client de mail open source cu IMAP push email, sincronizare de foldere multiple, semnaturi si multe altele. Acesta suporta IMAP, POP3 si Exchange 2003/2007 (WebDAV). K-9 este un proiect dezvoltat de comunitate.

4. Enhanced Email

Client de mail care are toate caracteristicile, dar are marime redusa si poate sa reuneasca toate conturile de email intr-un singur loc. Suporta majoritatea serverelor POP, IMAP. Caracteristicile complete se pot vedea pe pagina aplicatiei.

5. Evomail

Aceasta aplicatie de mail nu este la fel de dezvoltata precum cele de mai sus, dar compenseaza cu un design placut. Suport pentru Exchange si POP3 urmeaza sa fie adaugat in curand. Toate caracteristicile le gasesti pe pagina clientului de mail de pe Google Play.

O aplicatie de email se alege in functie de caracteristicile pe care le are, precum si in functie de necesitati.

Ce aplicatie de email pentru Android folosesti? Este una dintre acestea sau alta?

This article has 2 comments

  1. claudiu necula

    As dori sa imi spuneti daca exista vreo aplicatie de email pe android care sa arate toate emailurile pecare le primesc si le trimit si de pe alte platforme, outlook de exemplu. Am incercat mai multe app printre care si aqua mail dar dupa ce vad emailul primit acesta dispare din inbox.

Scrie un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.