Brexit-ul va afecta cumpararea domeniilor .eu

Lucrurile nu se anunta bune pentru proprietarii domeniilor .eu din Marea Britanie. Odata cu iesirea din Uniunea Europeana, proprietarii domeniilor .eu sunt in pericol sa-si piarda dreptul de a inregistra sau prelungi un domeniu cu terminatia .eu.

Nu vor mai exista domenii .EU dupa Brexit

Comisia Europeana de la Bruxelles anunta ca dupa iesirea Marii Britanii din UE, persoanele fizice si juridice stabilite in Regatul Unit, dar nu in cadrul Uniunii Europene, nu vor mai fi eligibile sa inregistreze sau sa reinnoiasca un domeniu .eu.

Odata ce Brexit-ul are loc, partenerii acreditati .EU nu vor mai avea dreptul sa proceseze nici o solicitare de inregistrare sau reinnoire a unui domeniu .eu venita din partea persoanelor fizice sau societatilor ce domiciliaza pe teritoriul Marii Britanii.

Ce se va intampla cu proprietarii domeniilor .eu?

Faptul ca furnizorii de domenii .eu raman fara o extensie in portofoliu e un eveniment neobisnuit in industria vanzarii de domenii. Cu toate acestea, Comisia Europeana mentioneaza ca domeniile .eu vor fi disponibile doar pentru persoanele cu rezidenta in Comuniunea Europeana. Daca nu se va reveni asupra deciziei, furnizorii din Marea Britanie, care sunt pe locul al patrulea la capitolul vanzarii de domenii .eu, isi vor pierde capacitatea de a inregistra astfel de domenii.

Cel putin, asa s-a decis pana acum.

De ce este atat de importat un domeniu .eu?

Domeniile .eu ofera o identitate aparte. Scopul acestora este de a creste vizibilitatea Uniunii Europene pe Internet, de a diversifica piata de domenii si de a promova comertul electronic european.

O astfel de terminatie este disponibila doar pentru cetatenii si societatile care s-au stabilit pe teritoriul Uniunii Europene.

Esti mandru pentru ca esti cetatean european? Foarte bine! Exprima-ti ideile cu un domeniu .eu cumparat de la Zooku!

Autor Brandusa Moldovan

Sunt membra a echipei Zooku Solutions, iar scopul meu este sa iti ofer informatii folositoare in desfasurarea activitatii, configurarea setarilor site-urilor sau aplicatiilor folosite de acestea.

Email | Web | Twitter | Facebook | Alte articole de

Scrie un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.