Prelucrarea datelor personale la Zooku

 

Începând cu data de 25 mai 2018, intra în vigoare regulamentul european UE2016/679 (denumit în continuare GDPR) cu privire la protecția datelor cu caracter personal.
Reglementarea se aplica tuturor organizațiilor din Uniunea Europeana care prelucrează, analizează și stochează date cu caracter personal.
Se mai aplica și oricărei organizații care prelucrează date cu caracter personal ale persoanelor vizate în UE, indiferent dacă organizația are o prezenta în UE sau dacă prelucrarea datelor este efectuata în cadrul Uniunii Europene.

GDPR ne impune sa fim mai transparenți în ceea ce privește activitatea pe care o desfășurăm, însă scopul principal pentru noi rămâne creșterea nivelului de securitate al datelor personale.

Zooku este în relația cu Dvs un operator de date (datele dvs personale). Zooku poate sa fie și un procesator de date în cazul în care prin siteul găzduit la noi dvs. operați date cu caracter personal.
Dumneavoastră introduceți datele personale pe site-ul www.zooku.ro pentru a comanda un domeniu sau un pachet de hosting, iar noi le utilizam pentru a va putea oferi serviciul respectiv și pentru a va putea genera factura fiscala. Lista cu subprocesatorii nostrii o puteți consulta aici: https://www.zooku.ro/subprocessors .
Va asiguram ca toate datele introduse de catre Dvs pe site-ul www.zooku.ro sunt in siguranță.

 

Descoperă mai jos ce e nou:

  • Acord de confidențialitate actualizat https://www.zooku.ro/confidentialitate

Depunem eforturi pentru a proteja cat mai bine dreptul la intimitate și la imagine al utilizatorilor noștri.
Ne dam silința pentru a ne asigura ca informațiile introduse in baza noastră de date sunt folosite numai in scopurile cunoscute de catre Dvs.
Ne angajam sa nu transmitem (prin vânzare sau închiriere) catre terțe părți informațiile dvs. cu caracter personal.

  • Posibilitatea semnării unui acord de procesare date

Am adăugat funcționalități noi in Control Panel, a.i. la linkul de mai sus puteți găsi un acord de procesare date, pe care îl puteți descarca, studia și semna.
In cazul in care dvs sunteți operatori de date, și folosiți serviciile noastre găsiți acordul de procesare date la https://my.zooku.ro/#/myaccount/legal .

  • Drepturile dvs. legate de protecția datelor

Dreptul la informare – puteți solicita informații privind activitățile de prelucrare a datelor Dvs personale;
Dreptul la rectificare – puteți rectifica datele personale inexacte sau le puteți completa;
Dreptul la ștergerea datelor (“dreptul de a fi uitat”) – puteți obține ștergerea datelor, in cazul in care prelucrarea acestora nu a fost legala sau in alte cazuri prevazute de lege;
Dreptul la restricționarea prelucrării – puteți solicita restricționarea prelucrării in cazul in care contestați exactitatea datelor, precum și in alte cazuri prevazute de lege;
Dreptul de opoziție – puteți sa va opuneți, in special, prelucrărilor de date care se întemeiază pe interesul nostru legitim;
Dreptul la portabilitatea datelor – puteți primi, in anumite condiții, datele personale pe care ni le-ai furnizat, într-un format care poate fi citit automat sau puteți solicita ca respectivele date sa fie transmise altui operator;
Dreptul de a depune plângere – puteți depune plângere fata de modalitatea de prelucrare a datelor personale la Autoritatea Națională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal;
Dreptul de retragere a consimțământului – in cazurile in care prelucrarea se întemeiază pe consimțământul Dvs, vi-l puteți retrage oricând. Retragerea consimțământului va avea efecte doar pentru viitor, prelucrarea efectuata anterior retragerii rămânând in continuare valabila;

  • Acces securizat 100%

Primirea și transmiterea de emailuri dintre serverele noastre și cele ale destinației (Gmail/Yahoo/etc) a fost întotdeauna făcută doar in mod securizat.
Însa conexiunea dintre aplicația de mail și serverele noastre de mail a fost permisa și in mod securizat (SSL) dar și in mod nesecurizat (plain text) – din motive istorice.
Acesta este un moment bun sa reactualizam aceasta politica și de aceea ne-am decis sa nu mai permitem decât accesul securizat.
Astfel, începând de mâine, accesul pe interfața Webmail va fi permis doar prin HTTPS. Modul de afișare va rămâne același, însa conexiunea va fi securizata.
In plus, ne-am propus ca pana la finalul lunii Iunie sa închidem accesul nesecurizat la serviciile POP3, IMAP & SMTP. Pentru aceasta va rugam sa verificați toți clienții de mail (Outlook/telefon/tableta/etc) – in special cei configurați acum mult timp – ca folosesc opțiunea SSL a.i. sa nu apară blocaje atunci când vom închide accesul.

Ne-ar face deosebita placere sa păstram o buna colaborare cu dumneavoastră iar pentru aceasta va rugam sa va logați in contul dvs pe https://my.zooku.ro, și sa va actualizați datele personale din profil.
In cazul in care doriți noutăți, sa nu uitați sa selectați bifa respectiva. Va vom transmite doar informații importante despre serviciile și produsele Zooku sau despre activitatea noastră.

Scrie un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.