Mai ieftin nu inseamna neaparat “mai ieftin”

Piata de web-hosting din Romania este caracterizata de un grad mare de fragmentare. Dupa o simpla cautare pe Google dupa “web hosting” sau “servicii de gazduire” oricine poate observa cu usurinta acest lucru. Daca la prima vedere acest aspect este pozitiv pentru un potential cumparator pentru ca are de unde alege, daca aruncam o privire un pic mai in detaliu vedem ca situatia nu e chiar atat de simpla si transparenta.

Sa ne imaginam ca domnul X s-a hotarat sa isi faca un site (personal sau pentru firma sa, nu conteaza). Pentru ca nu se pricepe foarte bine isi intreaba cunostintele cam cum ar trebui sa procedeze. Din diverse surse afla ca in primul si in primul rand trebuie sa isi ia un nume, adica un domeniu pentru site si un spatiu pentru el, adica un pachet de gazduire.

Pentru ca este un consumator extrem de constincios care se documenteaza inainte de a face o achizitie incepe sa caute diverse informatii despre serviciile pe care trebuie sa le cumpere asa ca da un “search” pe traditionalul Google.
In cateva secunde prin fata ochilor sai incep sa se perinde o multime de firme care ofera servicii asemanatoare la prima vedere, cu preturi destul de apropiate si care promit cam aceleasi lucruri. Si urmeaza intrebarea logica: Eu cu cine votez?…adica eu pe cine aleg?

Firma x imi spune ca e cea mai mare, firma y imi spune ca are preturile cele mai mici, firma z imi spune ca serviciile lor sunt cele mai bune, firmele c, d, e, f, h sunt de asemenea cele mai mari.

Incep astfel un grup de posturi in care voi incerca sa identific principalele aspecte care trebuie luate in calcul in momentul in care vrei sa achizitionezi servicii de gazduire.

Primul este: “Mai ieftin nu inseamna neapartat mai ieftin”
Multi pica in capcana serviciilor de hosting ieftine. De cele mai multe ori insa acestea au tot felul de costuri ascunse de la taxe de activare sau deblocare, la suport, servicii de consultanta sau backup la site. Dupa cateva adunari simple si experiente destul de neplacute cand incepi sa te lovesti de aceste aspecte vei ajunge rapid la concluzia ca minunatul serviciu ieftin de hosting pe care l-ai ales nu mai e chiar asa de ieftin.

Asadar atentie la raportul calitate pret! Un serviciu de calitate cu adevarat nu va fi niciodata foarte ieftin sau gratis. Fie vei cupara ceva ieftin si prost si vei intampina pe parcurs tot felul de probleme pe care le vei putea rezolva doar platind in plus fie vei avea senzatia ca achizitionezi un serviciu foarte ieftin iar in momentul platii te vei trezi cu diverse alte taxe pe care nu ti le-a mai comunicat nimeni pana atunci.

La Zooku gasesti mereu cele mai ieftine domenii si abonamente de gazduire.

Despre alte aspecte in articolul urmator…

This article has 1 comments

Scrie un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.