Cred ca ai aflat deja ca Geocities va inchide serviciul gratuit de hosting. Asta inseamna ca sute de mii de site-uri vor fi pierdute pentru totdeauna. Stiu ca exista posibilitatea de a inregistra un domeniu si de a transfera continutul site-ului dar ce se intampla cu vizitatorii fideli si linkurile catre site-ul tau? Vei fi nevoit sa o iei de la zero dupa ce ai investit atata timp si efort.

Chiar daca nu esti unul dintre neinspiratii care au optat pentru serviciul de gazduire oferit de geocities, trebuie sa iei in calcul aceste riscuri atunci cand optezi pentru gazduire gratuita.

Cu totii stim ca pentru a putea beneficia de hosting gratuit trebuie sa accepti pe site-ul tau tot felul de bannere cu reclama postate de firma care-ti gazduieste site-ul. Deranjant sau nu, afla ca exista companii care platesc sume frumusele pentru a putea sa-si faca cunoscuta oferta pe site-uri la fel ca ale tale. De ce ai refuza sa te bucuri de roadele muncii tale?

Probabil iti spui ca dupa ce va creste numarul vizitatorilor pe site-ul tau vei alege o companie care ofera hosting platit. Afla ca in cazul hostingului gratuit, pe fiecare server pus la dispozitia clientilor se afla mii de site-uri care suprasolicita serverele. Acest lucru duce la caderi frecvente ale serverelor si la disparitia site-ului din listarea Google (ca urmare a deselor downtime-uri) si implicit la pierderea vizitatorilor acumulati.

Trebuie sa iei in calcul si faptul ca nu ti se ofera mult spatiu si nici nu ai posibilitatea de a achizitiona suplimentar ceea ce inseamna ca nu vei putea imbogati continutul site-ului, nu  beneficiezi de suport si nici de o varietate de aplicatii.

Acestea sunt doar cateva dintre motivele pentru care ar trebui sa te gandesti de doua ori inainte de a-ti gazdui site-ul la o firma care ofera hosting free.

Ai patit si tu ceva asemanator? Lasa un comentariu cu povestea ta sau trimite-ne un email pe adresa [email protected]

This article has 1 comments

  1. Andrey

    Buna ! stiti o firma de hosting gratuit ? lasati like dar sa nu trebuiasca sa te inregistrezi cu nr.de telefon si date despre casa/telefon pentru ca iti poate da teapa 😉

Scrie un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.