Idei simple pentru un blog eficient

Tot mai multe business-uri au trecut în mediul online odată cu venirea pandemiei și nu numai. Metodele de abordare a clienților s-au adaptat conform vremurilor, iar campaniile de marketing au în spate bloguri scrise bine.

De ce sunt blogurile atât de populare?

În primul rând, metoda de abordare este mult mai directă. Bloggerii sau influencerii vorbesc din experiențe personale, fapt ce le crește credibilitatea. Blogurile sunt bune pentru că ele pot să abordeze discuții și informații despre industria în care profesezi, despre produse sau servicii.
Un blog scris ordonat, ușor de urmărit, având o abordare bună, mereu va fi bine primit de către vizitatori și viitori clienți.
Astfel, potențialii tăi clienți au deja acces la toate informațiile utile despre produsele sau serviciile pe care le vinzi.

Odată ce ai luat decizia de a începe un blog, ar fi bine să îți creionezi un plan pentru a-l menține atractiv, util și interesant:

Postează cu regularitate

Este foarte important să adaugi conținut în mod constant. Nu doar pentru SEO, cât și pentru credibilitate. Un blog cu poștări de acum 2 ani pare abandonat și nu lasă o impresie prea bună. Specialiștii în domeniu susțin că postările de minimum 4 ori pe săptămână aduc semnificativ mai mult trafic decât postările mai rare, între 0-3 per săptămâna. Poate nu e blog de știri de ultimă oră, însă postările dese sunt recomandate de oricine. Poți să îți programezi postările în funcție de necesitate sau perioadă. Postările la timpul oportun îți pot aduce clienți și cititori fideli .

Programează-ți postările

Dacă ți-ai propus să te ții ceas de postările pe blog, ai putea încerca să postezi fragmente din articol sau temă dezbătută. Astfel, cititorii se obișnuiesc să primească informații de la tine în zile specifice. De asemenea, te ajută să îți planifici în avans subiectele, temele sau lansările de produse. O planificare bună te acoperă și dacă nu ești la birou, sau când ești în vacanță.

Fii la curent cu noutățile

Nimeni nu vrea să citească sfaturi sau informații ce nu mai sunt de actualitate. Din acest motiv, caută să îți împrospătezi în permanență conținutul. De asemenea, asigură-te că link-urile externe folosite în articolele tale mai sunt valide. Nu ai vrea să îți direcționezi cititorii către pagini care nu mai există sau nu mai sunt de actualitate. Fii cu ochii pe algoritmii Google, mereu anunță acutalizari. Fii mereu în pas cu schimbările.

Împărtășește-ți experiențele

Poți dezvolta o legătură mai apropiată cu clienții nu doar prin promovarea produselor sau serviciilor tale, ci și prin experiențe. Fie că e vorba despre o locație, o experiență într-un magazin sau pur și simplu o poveste din “spatele scenei”, cititorii mereu vor avea o rată de răspuns mult mai bună în compratie cu un produs promovat sec.

Folosește cuvinte cheie

Legendarele “cuvinte cheie” sau “keywords”, mană cerească pentru SEO. Motoarele de căutare pun mare accent pe cuvinte cheie, iar acestea trebuie folosite cu măsură. Ele trebuie să susțină textul pe care îl scrii, astfel încât să te ajute să apari cât mai în față în rezultatele căutării.

Ușor de citit

Odată ce ai reușit să atragi vizitatori, e important să îi faci să rămână pe pagina ta. Mai mult, să și revină. Stilul de a scrie, subiectele și structura unui blog sunt foarte importante, însă sunt niște elemente de tip “must have” ce trebuie să fie incluse în rețetă: imagini, grafice, link-uri spre alte site-uri la care faci referire, liste cu elemente de ordonare, titluri și subtitluri. Încearcă să dai un aspect cât mai aerisit blogului tău dar în același timp fă-l să fie cât mai atractiv și ușor de parcurs, chiar dacă e citit pe diaonala. Suntem mereu pe fugă, unii cititori poate nu au timp să îl citească în întregime, ci doar fugitiv.

Call to action

Acel link, buton, meniu pe care vizitatorul e chemat să îl apese, generează acțiunea de “call to action”. La finalul postărilor tale, nu strică să ai un astfel de call to action, că de exemplu: abonează-te la newsletter, click aici pentru a primi oferte speciale, click pentru mai multe detalii. Toate aceste îndemnuri pot să aducă un cititor de la stadiul de vizitator, la follower, până la client. E bine să ai o direcție înspre care să dirijezi clientul.

În concluzie, blogul e o modalitate de a fi cât mai aproape de clienți, de a-i face să se simtă cât mai apropiați de tine. E o metodă eficientă și la îndemână, de a-ți prezenta produsele sau serviciile în care activezi. E modalitatea prin care le arăți potențialilor clienți că în spatele unui business sunt oamenii, talentați și pasionați, cu vise și impresii, cu păreri și stiluri de viață apropiate de ale lor.

Autor Brandusa Moldovan

Sunt membra a echipei Zooku Solutions, iar scopul meu este sa iti ofer informatii folositoare in desfasurarea activitatii, configurarea setarilor site-urilor sau aplicatiilor folosite de acestea.

Email | Web | Twitter | Facebook | Alte articole de

This article has 3 comments

  1. Cosmin

    Multumesc, mi-a placut mult idea de la final cu “Share the knowledge!”

Scrie un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.