Incepe programul Start-up Nation Romania 2017

Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Anteprenoriat lanseaza programul pentru stimularea infiintarii intreprinderilor mici si mijlocii, numit “Programul Start-up Nation Romania“.

Aceasta masura este menita sa dezvolte economia Romaniei prin crearea de noi locuri de munca, reducand astfel rata somajului, avand in vedere scaderea numarului de operatori economici de pe piata, inasprirea conditiilor de creditare, cresterea riscurilor dar si a dificultatilor pentru inceperea unei afaceri, stimularea spiritului antreprenorial.

Pe scurt, Start-up Nation Romania este un program prin care statul roman se angajeaza sa ofere 200.000 lei celor care vor sa infiinteze un IMM, in numar de maximum 10.000 beneficiari, anual . Suma este nerambursabila si reprezinta 100% din valoarea cheltuielilor eligibile. Cu alte cuvinte, statul nu mai cere antreprenorului sa achite o parte din cheltuielile aferente deschiderii noii societati.

Pot beneficia de programul Start-up Nation Romania societatile (microintreprinderi, intreprinderi mici si mijlocii), care indeplinesc cumulativ, la data completarii planului de afaceri online conditiile de eligibilitate.

Ultimele amendamente au stabilit ca societatile comerciale trebuie infiintate dupa data de 30 Ian. 2017, dar sunt exclusi anteprenorii care au avut sau au fost actionari intr-o firma din acelasi domeniu in anul precedent sau in anul in care aplica.

Lista completa a documentelor necesare se regaseste pe site-ul Ministerului pentru Mediul de Afaceri, Comert si Anteprenoriat.

In afara obligatiilor stabilite prin actele normative in vigoare, intreprinderea beneficiara de programul Start-up Nation Romania are obligatia sa faca dovada, la momentul depunerii cererii de decont, a angajarii, cu contract de munca pe o perioada nedeterminata, cu norma intreaga a minimum doi angajati, precum si obligatia mentinerii celor doua locuri de munca o perioada de minimum 3 ani.

Raportarea si monitorizarea ajutoarelor acordate se face in conformitate cu prevederile legislatiei nationale si europene in vigoare.

Pasii de urmat, detalii privind grila de evaluare si criteriile de selectie si exemple privind inscrierea in programul Start-up Nation sunt deja publicate pe site-ul Mediafax.

Daca te gandesti serios sa incepi o idee de business, noi iti punem la dispozitie cele mai bune planuri de hosting, nume de domenii la preturi competitive si certificate SSL pentru siguranta site-ului tau.

Succes!

Autor Brandusa Moldovan

Sunt membra a echipei Zooku Solutions, iar scopul meu este sa iti ofer informatii folositoare in desfasurarea activitatii, configurarea setarilor site-urilor sau aplicatiilor folosite de acestea.

Email | Web | Twitter | Facebook | Alte articole de

Scrie un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.