Noi solutii de Backup pentru siguranta site-ului tau

Stim cu totii ce catastrofa poate sa fie pierderea site-ului in care s-au investit bani, visuri, timp, o parte din noi. Nu poti stii niciodata cand iti prinde bine sa ai la indemana un backup: s-ar putea sa incerci ceva nou, sa faci o modificare, sau o actualizare. Inainte de a face o modificare, e bine sa te asiguri ca ai un backup.
La Zooku, se fac in mod automat copii de siguranta in fiecare noapte, date la care poti avea acces oricand doresti.

Tocmai de aceea, am creat pentru tine instrumente care sa iti puna la dispozitie fisierele de backup oricand doresti, fara sa mai fie nevoie sa apelezi la suport.
Bineinteles, ne face placere sa te ajutam oricand ai nevoie, insa ne-am gandit ca ti-ar fi mai util sa ai acces instant la fisierele de care ai nevoie.

Asadar, ai doua posibilitati:

  • Modulul Backup

Intra in panoul de control Zooku.ro-> Administrare gazduire, selecteaza domeniul pentru care doresti arhiva si alege Backup.

Vei fi directionat intr-o pagina noua.
Alege Descarca backup din meniul de sus:

La pasul urmator vei avea posibilitatea sa alegi backup pentru FTP (fisierele site-ului) sau MySQL (baze de date).
Selecteaza data dorita si apasa Solicita.

Va dura cateva minute, iar pentru eficienta maxima iti recomandam sa soliciti cate un backup pe rand, urmand sa il soliciti pe al doilea dupa ce s-a finalizat primul.

  • File Manager (beta)

Pentru o descarcare rapida sau modificari ale fisierelor, sau o arhivare a unui segment de fisiere sau folder, mai poti folosi File Manager-ul. Chiar daca e versiunea beta, e imbunatatit fata de cel anterior, facandu-l mult mai comod de utilizat.

Trebuie doar sa intri in contul zooku.ro -> selecteaza domeniul pentru care doresti sa incarci sau sa descarci fisiere, alege FTP si apoi New File Manager (beta)

Cum functioneaza?

File manager-ul iti permite sa arhivezi, dezarhivezi, sa incarci sau sa descarci fisiere. Trebuie doar sa faci un click dreapta pe folderul dorit si sa alegi una ditre optiunile afisate:

Cu File Manager ai acum acces rapid la fisiere sau foldere, vei putea face editari, incarcari sau descarcari de date de pe server foarte usor, fara sa mai fie necesar sa apelezi la un client FTP (FileZilla).
Ai nevoie de utilizatorul si parola de FTP si esti conectat.

Simplu, nu?

Autor Brandusa Moldovan

Sunt membra a echipei Zooku Solutions, iar scopul meu este sa iti ofer informatii folositoare in desfasurarea activitatii, configurarea setarilor site-urilor sau aplicatiilor folosite de acestea.

Email | Web | Twitter | Facebook | Alte articole de

Scrie un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.