SquirrelMail nu mai este disponibil

Bine-cunoscuta platformă pentru vizualizare emailuri în browser, SquirrelMail, a fost dezactivată.

Decizia a fost luată din cauza faptului că aceasta nu mai este dezvoltată de peste 7 ani și nu mai ținea pasul cu noile tehnologii.

Emailul tău e în siguranță

Dacă până acum foloseai SquirrelMail, nu îți face griji. Dezactivarea lui nu a șters emailurile de pe server, ele se află în continuare acolo.
În momentul accesării emailului folosind webmail.domeniu.tău.ro vei fi redirectat spre un panou de acces folosind alți clienți webmail:

RoundCube

sau RainLoop

Ambele variante sunt mult mai sigure și mai stabile decât SquirrelMail.

De ce s-a renunțat la SquirrelMail?

Pentru doritorii de accesare a emailului online, SquirrelMail era o alternativă populară și mereu la îndemână, cu toate că pe parcursul existenței nu a beneficiat de prea multe schimbări de aspect.

La fel ca orice alt proiect sau program open-source, ce are în spate o comunitate de de dezvoltatori activă, el se diminuează pe măsură ce alte proiecte devin importante.
Ultima actualizare SquirrelMail a fost 30 mai 2013, cu ultima lansare pe 12 iulie 2011. În acei șapte ani, 4 versiuni de PHP au fost depășite de noile actualizări.

Trecerea la alți clienți de webmail a fost singura soluție viabilă pentru siguranță emailurilor tale.

Autor Brandusa Moldovan

Sunt membra a echipei Zooku Solutions, iar scopul meu este sa iti ofer informatii folositoare in desfasurarea activitatii, configurarea setarilor site-urilor sau aplicatiilor folosite de acestea.

Email | Web | Twitter | Facebook | Alte articole de

Scrie un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.