Scurtături care iți economisesc timp când lucrezi pe calculator

Când vine vorba de lucrat pe calculator, există 3 tipuri de utilizatori: cei care folosesc mai mult mouse-ul, cei care lucrează mai mult din tastatura și cei care preferă asistentul virtual (Cortana sau Siri). Există totuși niste scurtături ce iți pot reduce timpul de lucru, iți cresc productivitatea și te fac să pari un guru al calculatoarelor:

Ctrl + T = tab nou

Când lucrezi la calculator, în brwoser, iar lucrul cu taburi este esențial, poți deschide rapid un tab nou prin apăsarea tastelor Ctrl (control) și tasta T. Dacă folosești un Mac, apasă “command” în loc de Ctrl.

Ctrl + C și Ctrl + V pentru Copy și Paste

Cei mai buni prieteni ai unei persoane ce lucrează mult pe text: Copy și Paste.

În loc să faci click dreapta -> copy pentru copiere (Copy), mai repede folosești tastele Ctrl și C.
Iar pentru funcția “Paste“, apasă tastele Ctrl și V. Daca vrei să faci “Paste” dar să nu se păstreze formatarea textului copiat, atunci apasă concomitent tastele Ctrl + Shift + V. Prinde bine când faci “paste” la adrese de email sau link-uri. Combinația de taste Ctrl + Shift + V dezactivează linkurile sau orice altă formatare a textului copiat.

CTRL + Q inchide browserul

Apăsând simultan tastele Ctrl și Q, poți închide browserul. Atenție! Dacă lucrezi în mai multe tab-uri, cu această comandă se vor închide toate.
Pentru utilizatorii de Mac, combinația este butonul “command” și tasta Q.

Ctrl + I si Ctrl + B pentru stilizare text “italic” sau “bold”

Vrei că unele cuvinte sau paragrafe să fie scrise inclinat sau îngroșat? În loc să pierzi timp prețios căutând prin meniu, folosește tastele Ctrl I pentru scris înclinat sau italic și Ctrl B pentru scris îngroșat sau “bold“. Pentru utilizatorii de Mac, tasta Ctrl e înlocuită cu “command”.

Caută cu încredere orice informație pe Google

Cele mai multe probleme tehnice au rezolvări simple, de urmat în câțiva pasi. Așa că, înainte să dai fuga la IT, caută pe Google un răspuns la întrebarea ta. Doar scrie problema în câteva cuvinte și vei avea acces instant la o mulțime de soluții și răspunsuri.

Folosește bara de căutare Google pentru conversii valutare

De ce să faci calcule de mana când poți folosi Goole să iți facă rapid conversii în valută? Dacă ai de călătorit în străinătate și vrei să știi cam ce buget trebuie să ai pregătit, poți folosi cu încredere bara de căutare Google.

Bateria laptopului se încarcă mai repede în mod avion

Când laptopul e trecut pe “mod avion”, o parte din funcții, cum ar fi Wifi sau Bluetooth sunt oprite. Astfel, bateria laptopului tău se încarcă cu până la 10-15 minute mai repede decât în mod normal.

Desktop curat, calculator mai rapid

Daca ți se pare că viteza de lucru a calculatorului tău lasă de dorit, s-ar putea să fie din cauza iconițelor de pe Desktop. În loc de o mulțime de iconițe împrăștiate pe tot ecranul, poți crea foldere în care să iți organizezi scurtăturile, după necesitate.

Autor Brandusa Moldovan

Sunt membra a echipei Zooku Solutions, iar scopul meu este sa iti ofer informatii folositoare in desfasurarea activitatii, configurarea setarilor site-urilor sau aplicatiilor folosite de acestea.

Email | Web | Twitter | Facebook | Alte articole de

Scrie un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.