Vedem peste tot …cand stam la rand la banca, la o cafea dimineata, in trafic, pe plaja. Oamenii folosesc dispozitivele mobile precum tabletele, dar in special telefoanele, care au devenit adevarate computere de buzanar datorita tehnologiei din ele, pentru a naviga pe internet sau pentru ai ajuta la diferite activitati.

Cu putin timp in urma purtam la noi ziare si carti, acuma purtam tablete si e-readere. In ultimi ani lumea a intrat intr-o revolutie mobila si mai multi oameni ca oricand acceseaza internetul de pe dispozitivele mobile. Dupa cum arata cifrele si la cat de repede evolueaza tehnologia acest trend va continua sa creasca. Daca acuma 5 ani internetul mobil ocupa doar 1% din totalul traficului, in prezent acesta ocupa 15% din totalul traficului de internet la nivel global, conform StatCounter Global Stats, si nu da nici un semn de incetinire a vitezei.

Cresterea utilizarii internetului mobil din ultimii ani se datoreaza dispozitivelor de la Apple, dar si dispozitivelor cu sistem de operare Android. Procesoarele puternice, grafica tot mai buna si spatiul de stocare ridicat, au facut dispozitivele mobile perfecte pentru accesarea internetului oriunde pe drum.

Lumea aplicatiilor

Toate lumea cunoaste ce sunt aplicatiile pentru telefoanele mobile si tablete, practic acestea fac diferenta intre utilizarea internetului mobil si cel de pe desktop. Cercetarile au indicat ca persoanele care navigheaza pe mobil petrec 82% din timp folosind aplicatiile. In cea mai mare parte utilizarea internetului mobil in procentaj ridicat se datoreaza aplicatiilor care au nevoie de internet pentru a primii date.

La ce sunt folosite dispozitivele mobile?

Internetul mobil combinat cu tehnologia dispozitivelor mobile ofera acces la o arie larga de activitati si servicii precum:

Actualizari de stiri

Conform Asociatiei Ziarelor din America, aproximativ 34 milioane de adulti citesc stirile regulat pe un dispozitiv mobil. Un fapt este sigur, ca stirile au devenit digitale, daca luam in considerare ca citirea acestora pe dispozitivele mobile a crescut cu 58% pe luna in anul 2012. In ziua de azi oamenii afla stirile importante mai repede de pe retelele sociale, decat prin mijloacele clasice de informare.

Social media

Cand vine vorba de social media, Facebook este in continuare cea mai mare retea de socializare din lume cu 1.15 miliarde utilizatori activi lunar, dintre care 819 milioane acceseaza reteaua de pe dispozitive mobile, conform statisticilor din 30 iunie 2013. Desi Twitter este pe locul 2 cu aproximativ 555 milioane utilizatori (conform StatisticBrain), este reteaua sociala cu cea mai rapida crestere in acest moment. Pe langa acestea doua, vin din urma alte doua retele importante, Google Plus si Pinterest. Intrebarea potrivita in acest moment: este afacerea ta prezenta in social media?

Email

Conform statisticilor email de la Litmus, 44% dintre utilizatorii de email isi acceseaza casuta cu mesaje primite de pe un dispozitiv mobil. Tot mai multi oameni fac o achizitie pe baza unui email promotional primit pe un smartphone. Toate statisticile indica o crestere a deschiderilor de email pe dispozitivele mobile, ca urmare firmele ar trebui sa isi optimizeze toate campaniile pentru smartphone-uri si tablete, pentru a creste conversiile.

Jocuri

Jocurile pe dispozitivele mobile sunt pe val. Dintre locuitorii planetei 4.3 miliarde detin telefoane mobile. Aproximativ 1.3 miliarde au un smartphone si 1.2 miliarde au jocuri pe acestea, conform VentureBeat. Castigurile sunt de ordinul miliardelor de dolari, pana in 2015 estimarea find de 54 miliarde dolari.

Utilizatorii de tablete petrec mai mult timp jucandu-se pe ele, decat sa vizioneze videoclipuri, sa citeasca reviste sau sa asculte muzica. Industria jocurilor mobile a devenit enorma.

Activitati bancare

In urma unui studiu realizat de Federal Reserve, 21% dintre cei care au completat chestionarul, au declarat ca au folosit un serviciu bancar mobil in ultimele 12 luni, iar 11% dintre cei care nu folosesc serviciu bancar mobil au declarat ca vor folosi unul in urmatoarele 12 luni. Cresterea numarului de telefoane inteligente si tablete va creste cu siguranta si utilizarea serviciului bancar mobil.

Utilizarea unui serviciu bancar mobil se refera la folosirea unui dispozitiv mobil (telefon sau tableta) pentru a accesa contul bancar personal, contul cartii de credit sau alte conturi financiare. Mobile banking-ul se poate face prin accesarea siteului bancii intr-un browser pe telefonul mobil, prin mesaje text sau o aplicatie instalata pe smartphone.

Cumparaturi

In urma unui studiu recent aparut pe MarketingLand, raportul arata ca 42% dintre cei chestionati se bazeaza pe telefonul mobil in cercetarea si informarea premergatoare achizitiei unui produs sau serviciu. Majoritatea cumparatorii cu smartphone fac achizitia in magazia, in timp ce cumparatorii cu tablete au tendinta sa faca achizitia online de pe aceasta (56%). Cumparatorii sa bazeaza foarte mult pe dispozitivele mobile pentru a se informa despre un anumit produs inainte sa il achizitioneze, tocmai din acest motiv magazinele care vand produsele ar trebui sa aiba siteurile optimizate pentru dispozitivele mobile.

 

Scrie un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.