domeniuDetinerea unui domeniu propriu aduce multe avantaje. Pentru o suma accesibila pe care o platesti anual poti sa deti un domeniu, in conditiile in care ai activitate in mediul online. In majoritatea cazurilor un domeniu cumparat de o alta persoana este aproape imposibil sa il rascumperi, prin urmare actioneaza cand ai ocazia si achizitioneaza domeniul propriu, chiar daca nu il folosesti imediat.

Dupa cum spune si titlul, in continuare sunt prezentate cateva motive intemeiate de ce ar trebui sa ai un domeniu propriu.

1. Pentru ca alta persoana va pune mana pe el

Vrei ca alta persoana sa puna mana pe domeniul tau pe care doresti sa il ai? Adevarul este ca daca domeniul pe care il doresti este liber, exista un mare risc sa il pierzi in favoarea altei persoane. Daca un domeniu de genul prenumenume.com, prenumenume.ro sau orice alt domeniu potrivit pentru tine, blogul sau afacerea ta, este liber, fa un mic efort si achizitioneaza-l pentru ca nu stii cand vei avea nevoie de el.

Daca ai un nume care nu este comun, felicitari,  vei gasi destul de usor un domeniu in genul numeprenume.ro prin care te poti prezenta in mediul online.

2. Profesionalism

Avand propriul nume de domeniu si adresa de email, iti ofera un nivel mai ridicat de profesionalism si incredere. Ce adresa de mail poate sa arate mai bine decat formatul “[email protected]”? Daca esti in cautarea unui loc de munca sau ai o afacere si cauti clienti, cu siguranta te vei diferentia de restul oamenilor, care au adrese de Hotmail, Gmail, Yahoo si vei atrage atentia. Daca detii un astfel de mail nu inseamna ca vei obtine locul de munca 100%, dar angajatorul isi va aminti mai usor, ceea ce nu este un lucru rau.

3. Recunoasterea brandului personal

Cat de usor este sa iti amintesti “[email protected]” in locul unui mail de genul “[email protected]”? Si mai important este ca atunci cand trimiti un mail trimiti numele tau. Daca de exemplu esti fotograf sau designer pe un astfel de domeniu poti sa creezi un site unde iti prezinti munca, portofoliul de lucrari (ex. numeletaudesign.ro). Oamenii isi vor aminti repede numele domeniului cand au nevoie de serviciile tale si te pot recomanda foarte usor deoarece retinerea adresei de mail sau a domeniului nu este o problema, iar numarul clientilor va creste.

4. Ofera avantaj la SEO

Motoarele de cautare au inceput sa puna accent tot mai mult pe brand, iar dupa promovare domeniul va aparea mai sus in rezultatele cautarilor.

Domeniile de top (TLD) au o clasare mai buna in motoarele de cautare decat un site sau blog creat pe un subdomeniu WordPress sau Blogger. Este ca si cum ai identitatea ta proprie si pentru acest lucru esti rasplatit.

5. Ai control total asupra unui site cu domeniu propriu

Un blog sau site pe un domeniu propriu iti da sansa sa il construiesti exact cum iti doresti si sa faci orice tip de modificari, ceea ce la un blog creat pe wordpress.com sau blogger.com nu poti sa faci pentru ca ai anumite limitari.

Scrie un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.