Ziua Siguranței pe Internet
Ce este Ziua Siguranței pe Internet?
Ziua Siguranței pe Internet se desfășoară anual, în luna Februarie.
Anul acesta, o celebram marți, 7 februarie. Tema este “Impreuna pentru un internet mai bun”.
Scopul evenimentului este de a promova conștientizarea utilizării în siguranță a acestui mediu, Internetul.
De-a lungul anilor, Safer Internet Day (SID) a devenit un eveniment marcant în calendarul de siguranță online. A început în 2004 în cadrul primului plan de acțiune pentru un internet mai sigur, că o inițiativă a proiectului SafeBorders, finanțat de UE. Acesta a fost apoi preluat de Inhope, rețeaua Centrelor Safer Internet.
Cum poți sărbători Ziua Siguranței pe Internet?
7 Februarie e un moment potrivit pentru a discuta despre cum e corect să folosească internetul. E important că toți utilizatorii de Internet să rețină că este vitală folosirea unor parole puternice, complexe, să-și păstreze spiritul de observației în momentul în care primesc mesaje suspecte și asigurarea că acel dispozitiv are instalat un sistem antivirus.
Cum te asiguri că ești în siguranță?
În primul rand, pentru a folosi conectări securizate, verifică dacă în clientul de email (Outlook, Thunderbird, etc) ai următoarele setări:
Host: mail.zooku.ro
Porturile:
993 IMAP
995 POP3
465 sau 587 SMTP
Pentru comunicări criptate și siguranță utilizatorilor pe site-ul tău, achiziționează un certificat SSL, acum la 25% reducere: Accesează Zooku.ro și folosește cuponul: Siguranta25
Ce poți face în continuare pentru a fi în siguranță, în general?
Protejează-ți informațiile personale prin parole puternice (combinații de litere, cifre, parole și simboluri speciale: YUT\g6[Z )
Păstrează-ți informațiile personale private (datele bancare, parole, etc)
Acordă atenție actualizărilor de software. E bine să ai mereu sistemele actualizate, motiv pentru care nu ignora alertele de actualizări din sistem. Cele din sistem, nu alertele ce le primești prin email. Majoritatea sunt emailuri frauduloase și conțin viruși sau au scopul să iți sustragă parole sau chiar bani.
Fii atent la Wifi, mai ales dacă te conectezi la o rețea accesibilă gratuit, fară parolă.
Pe cât posibil, conectează-te folosind autentificarea în doi pași
Asigură-te că ai mereu o copie de siguranță a datelor tale, fie de pe calculator, fie a site-ului tău