Zooku update: File Manager

După perioadă de testare, feedback de la clienți, câteva îmbunătățiri, declarăm noul FileManager optimizat și funcțional.
Accesul se face din panoul de control Zooku, folosind utilizatorul și parola de FTP.

Ce este File Manager?

File Manager este un instrument care îți permite să gestionezi conținutul site-ului tău prin HTTP în loc de clienți FTP, SSH sau alte aplicații. Incărcarea, editarea, crearea, ștergerea fișierelor și directoarelor, backup, precum și extragerea arhivelor sunt câteva dintre operațiunile pe care le poți face cu acest instrument.

File Manager este recomandat pentru editări simple, modificări minore de fișiere. Pentru operațiunile majore, îți recomandăm să folosești un client de FTP (FileZilla, Total Commander etc).

Cum se face?

Din contul zooku.ro accesează -> Găzduire -> alege domeniul pe care doresti sa lucrezi -> FTP.
Din partea stângă alege Advanced File Manager:

Operații de bază

Dacă ai nevoie de un backup rapid sau o dezarhivare, File Manager te poate ajuta. Accesează File Managerul din interfața Zooku, în funcție de operațiunea pe care dorești să o desfășori.

  • Dacă dorești să arhivezi:

Apasă un click dreapta pe directorul pe care dorești să îl arhivezi sau selectează fișierele ce dorești să fie arhivate și apoi apasă pe Pack.

  • Dacă dorești să dezarhivezi:

Apasă un click dreapta pe arhiva pe care dorești să o dezarhivezi și apasă pe Extract.

  • Dacă dorești să incarci fisiere:

Apasă un click dreapta pe directorul în care dorești să încarci fișierele și apasă pe Upload.

  • Dacă dorești să descarci fisiere:

Selectează fișierele pe care dorești să le descarci, apasă click dreapta și apoi Download (îți recomand arhivarea fișierelor în cazul în care sunt mai multe).

În partea de sus va apărea o mică bară albastră punctată:

La finalizarea procesului, va apărea o arhivă cu numele directorului, sau noile fișierele dacă ai optat pentru dezarhivare.

Indiferent ce operațiune dorești să efectuezi, File Manager e instrumentul mereu la îndemână, pe care orice deținător sau administrator de site îl va găsi util.

Autor Brandusa Moldovan

Sunt membra a echipei Zooku Solutions, iar scopul meu este sa iti ofer informatii folositoare in desfasurarea activitatii, configurarea setarilor site-urilor sau aplicatiilor folosite de acestea.

Email | Web | Twitter | Facebook | Alte articole de

Scrie un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.