greseli sitePagina de inceput a site-ului (homepage) este cea care intampina vizitatorul, care isi va face o prima impresie despre site si companie in functie de ceea ce vede. Daca pagina de inceput sau site-ului tau in general, contine una din urmatoarele greseli ar trebui sa faci ceva schimbari.

1. Ascunderea informatiilor de contact

Este important ca atunci cand un vizitator sau un client are o problema sau nu intelege ceva, sa te poata contacta foarte usor. Plasarea informatiilor de contact la vedere ofera un avantaj afacerii tale pentru ca problema sau neintelegerea se poate rezolva repede si vizitatorul nu va mai pleca la concurenta.

2. Neutilizarea unui instrument de analiza

Lipsa pe site a unui instrument de analiza precum Google Analytics este un dezavantaj pentru ca acesta ofera multe statistici (continut popular, link-uri catre site, timpul petrecut pe site de vizitatori si multe altele) prin care se poate imbunatatii interactiunea utilizatorului cu continutul.

3. Pornirea automata audio si video

Desigur ca prezenta unui video care porneste automat poate sa atraga atentia, dar problema este atunci cand porneste si audio. Cand un vizitator intra pe site si porneste automat o melodie ii va atrage atentia, dar daca este o melodie puternica si cu volum mare va crea discomfort, in special la cine are casti pe urechi sau are boxele pornite. Sigur a-ti patit asa ceva pe multe site-uri nu repetati greseala altora.

4. Navigare grea

Bara de navigare ar trebui sa fie prezenta tot timpul la vederea vizitatorului pentru a-i usura utilizarea site-ului. Statisticile arata ca majoritatea utilizatorilor se asteapta sa gaseasca bara de navigare in partea superioara a website-ului.

5. Lipsa casutei de Search

Casuta de search este esentiala in special pentru site-urile cu mult continut. Astazi lumea este obisnuita sa caute pe internet orice, asa ca plasarea casutei la vedere, in partea superioara a site-ului, este foarte importanta. Astfel utilizatorul va gasii usor ceea ce cauta si va revenii, iar in urma cautarilor vei stii ce continut sa creezi in viitor.

6. Formular de inregistrare complicat

Cercetarile arata ca oamenii sunt deranjati de formularele de inscriere complicate, cu multe casute (field-uri). Daca celelalte casute nu sunt foarte importante, formularul se poate reduce doar la cele mai importante informatii precum nume, email si parola.

7. Lipsa spatiului intre continut

Un site cu mult text si poze fara spatiu intre ele nu este prea apreciat de utilizatori. Aerisirea continutului este importanta pentru ca face cititul acestuia mult mai usor si site-ul devine mai atractiv.

8. Citire dificila

Asezarea continutului impecabil pe pagina de inceput nu are nici o valoare daca acesta nu poate fi citit. Este recomandata evitarea literelor (font) prea mici care nu pot fi citite, precum si realizarea un contrast potrivit intre text si culoarea din spatele acestuia, care sa nu deranjeze ochiului.

9. Nu se creeaza lista cu email-uri

Este mult mai usor sa ai conversii daca un utilizator a aratat interes pentru continutul care il postezi si ti-a oferit adresa de mail pentru a primi oferte si continut valoros de pe site. Este recomandata plasarea unei casute la vedere pe site, unde vizitatorul poate sa adauge email-ul pentru a primi newslettere.

Ce parere ai despre aceste greseli? Cunosti si alte greseli care pot influenta activitatea vizitatorului pe site?

This article has 2 comments

  1. hrista

    “Este recomandata plasarea unei casute la vedere pe site, unde vizitatorul poate sa adauge email-ul pentru a primi newslettere.” si voi, aci pe blog, unde o tineti ascunsa? o tot caut de 10 min si nu gasesc…

Scrie un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.