Plugin-urile extind functionalitatea unui site WordPress si permit utilizatorului sa isi personalizeze site-ul dupa cum doreste. Acestea au caracteristici impresionante care fac site-ul prietenos pentru SEO, sa se incarce mai repede, ofera securitate si multe altele. Pentru a nu mai pierde timp cautand cele mai bune plugin-uri, am realizat o lista in care sunt prezentate si caracteristicile acestora.

1. WordPress SEO by Yoast

WordPress este fara indoiala o platforma buna pentru SEO, dar care poate primii imbunatatiri in acest sens. Pe langa faptul ca se ocupa de optimzarea tehnica a siteului WordPress, acest plugin te ajuta sa scrii un continut mai valoros. Alternative: SEO Ultimate, All in One SEO Pack.

2. W3 Total Cache

Acest plugin imbunatateste experienta utilizatorului pe siteul tau, prin cresterea performantei serverului, reducerea perioadei de download si a incarcarii paginilor. Optimizarea performantei web se realizeaza prin folosirea caching-ului.

3. Limit Login Attempts

Initial WordPress permite incercari nelimitate de autentificare (login) in cont, ceea ce expune parolele la o spargere destul de usoara prin brute-force. Plugin-ul limiteaza reincercarile de autentificare, facand un atac prin brute-force aproape imposibil.

4. WP Smush.it

Reduce marimea imaginilor prin eliminarea de bytes nefolositori, astfel imbunatatind performanta site-ului.

5. Google Analytics for WordPress

Acest plugin iti permite sa urmaresti statisticile  blog-ului sau site-ului WordPress cu usurinta si cu multe metadata: vizualizari pe autor si categorie etc.

6. Sociable

Plugin-ul Sociable adauga butoane de distribuire a continutului pe diferite platforme si ajuta la cresterea traficului pe site.

7. Akismet

Verifica comment-urile si le filtreaza pentru a determina care sunt spam si care nu, dupa care administratorul site-ului le poate revizui.

8. SI CAPTCHA Anti-Spam

Adauga CAPTCHA impotriva spam-ului la formularele WordPress pentru comment-uri, inregistrari, parole pierdute, autentificari (login). Pentru a posta comment-uri sau sa inregistreze, utilizatorii trebuie sa tasteze codul din imagine. Intareste securitatea si previne spam-ul realizat de botii automati.

9. Ninja Popups for WordPress

Este un popup cu design profesional care ii determina pe vizitatori sa actioneze pe site, fie pentru a se abona la newsletter sau blocheaza continutul pana este distribuit pe retelele sociale, astfel abonatii si semnalele sociale spre site, vor creste.

10. Broken Link Checker

Acest plugin verifica daca exista link-uri rupte (broken links), care nu mai functioneaza, in postari, comment-uri sau alte tipuri de continut, precum si imagini lipsa, dupa care va trimite notificari daca sunt gasite.

11. Google XML Sitemaps

Genereaza o harta speciala XML (XML sitemap), care ajuta motoarele de cautare, precum Google, Yahoo, Bing, Ask.com, la indexarea mai usoara a site-ului. Cu astfel de harta a site-ului, este mult mai usor pentru crawlere sa vada structura completa a site-ului.

12. Contact Form 7

Un plugin pentru contact simplu si flexibil, care poate gestiona mai multe formulare de contact, personalizarea formei fiind foarte usoara.

13. WordPress Related Posts

Acest plugin genereaza o lista cu postari asemanatoare si pozele acestora la sfarsitul continutului, ceea ce duce la stimularea activitatii vizitatorului pe site, care va parcurge si alt continut nu doar cel curent. Alternativa: Yet Another Related Posts Plugin.

14. NextGEN Gallery

Este cel mai popular plugin pentru galerii de imagini, cu numeroase abilitati si setari. Este foarte potrivit pentru blog-urile si site-urile cu multe poze.

15. Plugin-uri pentru securitate

* Better WP Security

* BruteProtect

* Limit Login Attempts

* Lockdown WP Admin

* Admin Renamer Extended

 

This article has 1 comments

Scrie un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.