Cum afectează certificatele SSL rezultatele căutărilor

Poate nu știai, însă certificatele SSL sunt mult mai mult decât un simbol de site securizat. Cel puțin o dată ai ajuns pe un site unde să apară mesajul de site nesecurizat. E foarte periculos, datele tale ar putea fi copiate.

Ce e un certificat SSL?

Protocolul SSL (Secure Sockets Layer) și succesorul sau TLS (Transport Layer Security) sunt protocoale pentru securizarea informațiilor transmise dintre server și site, pe Internet.

Cu toate că din 1999 protocolul SSL a fost înlocuit de TLS, denumirea comună a rămas SSL, făcând referire la acest tip de tehnologii.

Cum recunosc un site securizat?

Poți să te asiguri că un site e de încredere dacă te uiți în bara browserului de internet. Dacă începe cu HTTPS și are afișat un lacăt, datele tale sunt în siguranță:

Cum influențează SSL-ul partea de SEO

Începând cu anul 2017, Google afișează mesaj de atenționare cu site nesigur dacă acesta e pe HTTP.

Cu toate că nu există legături directe între SSL și rezultatele căutării în motoarele de căutare, este clar că lipsa unui astfel de certificat afectează imaginea și reputația online a unui brand. Consumatorii vor ezita să acceseze / să cumpere de pe un site ce prezintă un potențial risc. Din această cauză, tot mai mulți utilizatori nu au încredere în site-urile cu HTTP.

Cea mai bună investiție la crearea unui site este securizarea acestuia. Este punctul de plecare major în creare unei imagini de business, mai ales dacă te încadrezi în una dintre situațiile de mai jos:

  • Site-ul tău stochează datele cardurilor, adrese de email, CNP-uri
  • Site-ul tău procesează plăți online
  • Site-ul tău necesită autentificare pentru accesarea paginii

Indiferent de natura informației pe care site-ul tău o procesează, certificatul SSL e esențial.

Cum aleg tipul de certificat SSL?

În portofoliul nostru vei găsi o gamă variată de certificate oferite de către Sectigo, de la cele standard până la cele cu protecție premium:

  • Domain Validation – ideal pentru business-urile mici. Acesta oferă nivelul minim de securitate pentru tranzacțiile clienților. Securizează doar domeniul principal. Se emite în câteva minute
  • Wildcard – certificat profesional pentru site-uri complexe, securizarea făcându-se pe domeniul principal dar și pe toate subdomeniile. Emitere în câteva minute
  • Validare Extinsă – certificatul cu nivelul maxim de criptare. Se recomandă pentru site-urile mari, imagini de brand, vulnerabile la atacuri. Emiterea durează câteva zile, se face un audit al societății de echipă de validare Sectigo

Dacă nu știi exact care certificat ți se potrivește, poți să ne contactezi și te ajutăm să faci o alegere. Când e vorba de achizita unui SSL, nu ai cum să faci alegeri greșite.

Autor Brandusa Moldovan

Sunt membra a echipei Zooku Solutions, iar scopul meu este sa iti ofer informatii folositoare in desfasurarea activitatii, configurarea setarilor site-urilor sau aplicatiilor folosite de acestea.

Email | Web | Twitter | Facebook | Alte articole de

Scrie un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.