RoTLD anunță simplificarea procedurii de transfer pentru domeniile .ro

Intr-un comunicat recent, Registrul român de domenii .ro (RoTLD.ro) anunță că începând cu data de 27.07.2020, procedura de Trade (Transfer Drept de Folosință) va fi simplificată după cum urmează:

Noul proces de Transfer va implica emiterea cheii de autorizare (TRADE TOKEN) de către actualul deținător și trimiterea acesteia către viitorul deținător, respectiv utilizarea ei pentru completarea aplicației de Trade online cu datele viitorului deținător. Prin urmare, vor rămâne doar Pașii 1 și 2 ai actualei proceduri de Trade;

Se elimină pasul ce presupune completarea, semnarea și transmiterea documentului de transfer (Cerere/Acord de transfer), actualul Pas 3 al procedurii. Se consideră că emiterea cheii de Trade din panoul de administrare și transmiterea ei către viitorul deținător reprezintă acordul de transfer al dreptului de folosință al domeniului.RO;

Toate celelalte aspecte și implicații ale acestui proces vor rămâne nemodificate.

Dacă domeniul e deja suspendat (are starea de PendingDelete):

Trade-ul va putea fi inițiat și în cazul în care domeniul are starea de pendingDelete, aspect care în prezent nu este posibil. Astfel, efectuarea procesului de trade este refuzat doar în cazul stărilor RegistrantTransferProhibited, RegistrantPendingTransfer.

Trade-ul se va confirma automat de către registrul ROTLD în momentul inițierii acestuia; nu se mai transmit documente;

Modificările în baza de date sunt efectuate în momentul în care registrarul/partenerul confirmă trade-ul.

Autor Brandusa Moldovan

Sunt membra a echipei Zooku Solutions, iar scopul meu este sa iti ofer informatii folositoare in desfasurarea activitatii, configurarea setarilor site-urilor sau aplicatiilor folosite de acestea.

Email | Web | Twitter | Facebook | Alte articole de

Scrie un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.