Cum aflu adresa mea IP?

Adresa de Protocol Internet (adresa IP) este un sir unic de cifre de forma 192.0.2.1 atribuit tuturor dispozitivelor (cum ar fi un calculator, tabletă sau telefon) atunci când se conectează la internet.

Pentru a utiliza internetul, toate dispozitivele conectate trebuie să aibă o adresă IP publică. Adresa IP permite celor două dispozitive, expeditorul și destinatarul comunicațiilor de internet, să se găsească și să facă schimb de date între ele.

Acceseaza https://www.zooku.ro/care-este-ip-ul-meu si vei vedea instant adresa IP de pe care te conectezi:

Ce date poate afisa IP-ul tau?

Adresa IP dezvaluie informatii cu privire la locatia ta:

  • Tara
  • Orasul
  • Judetul
  • Cod postal

Cand accesezi un site, acesta poate stoca informatii despre tine si pot crea un profil al tau bazandu-se pe paginile pe care le navighezi, continutul care prezinta interes pentru tine, astfel incat specialistii in marketing pot sa iti afiseze reclame din domenii cautate de tine.

De cate tipuri pot fi adresele IP?

Adresele IP pot fi de 2 tipuri: publice (folosite in Internet) sau private (folosite in retele LAN).

Pentru a utiliza internetul, toate dispozitivele conectate trebuie să aibă o adresă IP publică. Adresa IP permite celor două dispozitive, expeditorul și destinatarul comunicațiilor de internet, să se găsească și să facă schimb de date între ele.

Adrese IPv4 si IPv6

În prezent, sunt utilizate două versiuni ale Protocolului Internet, IP Versiunea 4 (IPv4) și IP Versiunea 6 (IPv6). Acestea au două funcții principale: identificare și adresare a locației.

IPV6 este o tehnologie de adresare, similara cu IPv4, dar care ofera un numar mult mai mare de adrese si mai multe functiona

Cum aflu IP-ul meu?

Pentru a afla IP-ul unui laptop sau PC de pe care te conectezi, treuie doar sa accesezi https://www.zooku.ro/care-este-ip-ul-meu si noi iti vom afisa toate infomatiile.

IP-ul si securitatea online. Cum te protejezi pe Internet?

Fiecare dispozitiv are o adresa IP publica. Cu toate acestea, agentii de publicitate, rau-voitori sau autoritati iti pot folosi IP-ul in scopuri necuvenite, precum:

  • monitorizarea activitatii online
  • colectarea si vanzarea informatiilor personale
  • restrictionarea accesului la continut online

Din acest motiv, solutia ideala pentru a-ti ascunde IP-ul este folosirea unui VPN. Acesta iti anonimizeaza IP-ul pentru o navigare siura pe Internet.

Autor Brandusa Moldovan

Sunt membra a echipei Zooku Solutions, iar scopul meu este sa iti ofer informatii folositoare in desfasurarea activitatii, configurarea setarilor site-urilor sau aplicatiilor folosite de acestea.

Email | Web | Twitter | Facebook | Alte articole de

Scrie un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.