Care este adresa mea IP?

Adresa ta IP:

44.213.60.33

Adresa IP este un identificator important al dispozitivului dvs. Asigurati-va ca persoana careia ii oferiti aceste informatii este de incredere si are nevoie de ea.

Locatie

-

Furnizor de Servicii de Internet


-

Ce este un IP?

Adresa IP (Internet Protocol) reprezinta un numar unic alocat fiecarui dispozitiv, precum un calculator, o tableta sau un telefon, atunci cand acestea se conecteaza la internet. Versiunea standard utilizata in majoritatea cazurilor este IPv4, insa recent a aparut si protocolul IPv6.

Care e diferenta intre IPv4 si IPv6?

In prezent, sunt utilizate doua versiuni ale Protocolului Internet: IPv4 și IPv6. Acestea au doua functii principale: identificarea si adresarea locatiei. Principala diferenta dintre ele consta in numarul de adrese posibile, determinat de lungimea adresei. IPv4 utilizeaza 32 de biti, in timp ce IPv6 foloseste 128 de biti

Care este diferenta dintre o adresa IP publica si una privata?

Cand cautati adresa IP online, veti gasi adresa voastra publica (sau globala). Similar cu faptul ca toate apartamentele dintr-un bloc au aceeasi adresa stradala, toate dispozitivele din aceeasi retea (laptop, smartphone, tableta) utilizeaza aceeasi adresa IP publica. Aceasta este atribuita de furnizorul de servicii de internet si este vizibila pentru oricine.

In schimb, fiecare dispozitiv dintr-o retea are nevoie de un identificator unic pentru a comunica in retea, asemanator cu numerele specifice ale apartamentelor dintr-un bloc. De aceea, routerul atribuie fiecarui dispozitiv adrese IP private (sau locale). Spre deosebire de adresa IP publica, adresa IP privata nu este vizibila pentru terti pe internet.

Ce este serviciul Dynamic DNS (DDNS)?

Spre deosebire de IP-urile companiilor mari (Google, Facebook), care sunt statice, adresa IP de acasa este dinamica si se schimba frecvent, la fiecare conectare. DDNS te ajuta prin atribuirea unui nume de domeniu personalizat (hostname) adresei de IP de acasa ce se va actualiza automat de routerul tau pe masura ce IP-ul de acasa continua sa se modifice.

In concluzie, DDNS te ajuta sa rutezi IP-ul dinamic de acasa la un hostname dat.

Oferim serviciul DDNS gratuit clientilor Zooku! Daca ai deja un serviciu activ la noi, optiunea este activa in panoul de control.

Click aici pentru detalii.

Summer Sale: 50% Reducere la Gazduire VPS Zooku

Summer Sale: 50% Reducere la Pachetul VPS Power!

Bucură-te de Vară cu Performanță de Top la Jumătate de Preț!
În această vară, oferim 50% reducere la pachetul noastru VPS Power: 8.72 17.45 € + TVA /luna *

Aceasta este ocazia perfectă de a-ți optimiza găzduirea web și de a economisi bani. Nu rata această ofertă limitată si
Comandă un VPS aici!

*Promoția se aplică doar la prima comandă, pentru o durată maximă de 3 luni, și nu este valabilă prelungirilor de pachete.

Peste 36.000 de domenii inregistrate prin ZookuAi nevoie de ajutor?