PHP 7.4 disponibil la Zooku

Cea mai recentă și stabilă versiune de PHP a fost implementată pe serverele noastre. Este ultima versiune din gamă 7.X, următoarea fiind PHP 8. Dezvoltatorii promit funcționalități noi și îmbunătățiri ale versiunii anterioare.

Încă de la prima lansare PHP din 2004, performanțele acestuia s-au dublat sau chiar triplat. Nu e de mirare că e printre cele mai populare limbaje de programare utilizate în ziua de astăzi.

Cu toate că la PHP 7.4 se observă o performanță îmbunătățită considerabil, faciliand citirea liniilor de cod mai rapid și mai transparent, PHP 8 va fi un punct de cotitură majoră în performanța PHP.

Sintaxe mai concise, funcții scrise pe o singură linie sunt doar câteva dintre facilitățile noului PHP 7.4.

Deoarece upgrde-ul se face prin instalare manuală, pentru PHP 7.4 vă rugăm să ne contactați la adresa suport@ zooku.ro

Ce inseamnă PHP 7.4 pentru utilizatorii de WordPress?

Cel puțin 40% dintre site-urile actuale încă folosesc PHP 5, iar dacă mai adăugăm și cele ce au php 7.0 sau 7.1, cifrele arată că o mare parte din site-uri folosesc versiuni de PHP învechite.

Pentru ca un site să funcționeze eficient, are nevoie să fie îndeplinite 3 cerințe:

  • PHP 7.0 (minim)
  • MySQL 5.6 (minim)
  • Suport HTTPS

Performanța PHP 7 crește cu fiecare versiune, permințând sistemului să execute de două sau chiar de trei ori mai multe request-uri per secundă, comparativ cu PHP 5.6

Cum verifici versiunea de PHP instalată?

Există două modalități rapide de a verifica ce versiune de PHP folosește site-ul tău.

  1. Dacă ai un site creat în WordPress, din panoul de control mergi la Tools -> Site Health și selectează meniul Info:

Apoi, alege Server Action. Vei găsi mai multe informații cu privire la setările de pe server, precum și versiunea de PHP:

2. Din panoul de control Zooku, după ce te autentifici în cont, fă un click pe domeniul găzduit, mergi la Setări avansate și din stânga alege Setări PHP:

Cum faci update la PHP 7.4

Deoarece vrem să ne asigurăm că upgrade-ul nu îți afectează site-ul și să putem acționa imediat dacă apar probleme de compatibilitate, facem upgrade-urile la cerere. Te rugăm să ne scrii pe adresa suport @zooku.ro și îți instalăm ce versiune de PHP dorești, fără costuri suplimentare.
Asigură-te doar că site-ul tău e pregătit și face față la această versiune, iar de restul ne ocupăm noi.

Autor Brandusa Moldovan

Sunt membra a echipei Zooku Solutions, iar scopul meu este sa iti ofer informatii folositoare in desfasurarea activitatii, configurarea setarilor site-urilor sau aplicatiilor folosite de acestea.

Email | Web | Twitter | Facebook | Alte articole de

Scrie un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.