Inregistreaza domenii .com


Este cel mai cunoscut nume de domeniu web din lume, in cazul in care vrei ca site-ul tau sa fie unul global, alege un domeniu .com


Alege un domeniu .com pentru site-ul tau

  • Verificarea disponibilitatii in timp real
  • Posibilitatea de prelungire anuala sau pe mai multi ani domeniile .com, se inregistreaza pe minim 1 an si maxim 10
  • Administrarea name serverelor direct din panoul Zooku
  • Domeniile sunt inregistrate pe numele clientului
  • Inregistrare simpla in doar cativa pasi : cauti domeniul, faci comanda, confirmi plata iar domeniu este inregistrat
  • Beneficiezi de costuri reduse la inregistrarea unui domeniu

*Pret domeniu .com fara gazduire 10.90 € / an

Intrebari frecvente

Care sunt avantajele unui nume de domeniu .com?
Domeniul .com a fost gandit initial pentru comertul electronic, dar pe parcusul anilor a devenit una dintre cele mai cunoscute domenii world-wide (din intreaga lume). Asadar, folosirea acestui domeniu .com reprezinta un avantaj deoarece este considerat a fi cel mai credibil domeniu, ce ofera o imagine pozitiva si este cel mai utilizat si cunoscut pe plan international. Este usor de amintit si de pronuntat indiferent de limba folosita, iar asta il face usor de gasit de catre toata lumea.
Cum se inregistreaza un domeniu .com?
Pasii necesari pentru inregistrarea unui domeniu .com sunt: 1. Verifica daca numele domeniului dorit este disponibil, prin intermediul unui furnizor de servicii de inregistrare, cum e Zooku; 2. Efectueaza o comanda pentru extensia domeniului dorit, furnizand datele solicitate; 3. Plateste taxa de inregistrare.
Ce este EuroDNS?
EuroDNS este un funizor international de servicii de inregistrare domenii, care ofera inregistrare nume de domenii pentru mai multe extensii, inclusiv .com, .online .site .live .tech.
Ce este ICANN?
Corporația pentru Asignarea Numerică a Internetului (ICANN - Internet Corporation for Assigned Names and Numbers), este o organizatie non-profit, din California, care supervizează sistemul de nume de domenii de pe internet.
Câte caractere poate avea un nume de domeniu .com?
Lungimea unui nume de domeniu .com poate varia intre minimum 2 caractere si nu poate fi mai lung de 63 de caractere (neincluzand extensia .com). Pot fi folosite caractere alfabetice de la a la z, numere de la 0 la 9, cratima (-). Este important sa alegi un nume de domeniu cat mai scurt posibil deoarece este mai usor de memorat si pronuntat si este usor de gasit de catre clienti.
Daca firma mea nu este inca inregistrata pot detine un nume de domeniu .com?
Conform regulilor de inregistrare, un domeniu .com poate fi detinut de o persoana fizica sau juridica existente in momentul inregistrarii. Înregistrarea unui nume de domeniu nu este legată direct de înregistrarea unei afaceri sau a unei societăți, și poate fi realizată independent de acestea, iar ulterior se poate modifica proprietarul.
Cum se poate modifica detinatorul domeniului .com?
Pentru modificarea proprietarului unui domeniu .com, acceseaza contul tau zooku.ro, mergi la Administrare Domenii apoi in meniul din stanga alege " Transfer proprietate domeniu " si urmeaza pasii. Dupa achitare, se va face actualizarea datelor si prelungirea domeniului cu inca un an.
Daca este expirat un domeniu .com, ce operatiuni mai pot face?
Daca domeniul tau .com este expirat si e in perioada programarii la stergere, mai poti face urmatoarele operatiuni: reinnoirea perioadei, dupa achitarea contravalorii, transferul catre alt registratar / detinator. Daca domeniul a expirat, se suspenda automat de catre furnizor si are statusul "in carantina" . Acesta se poate reactiva, doar daca se achita o taxa suplimentara. Perioada de carantina este de 30 zile. Dupa aproximativ 60-75 de zile de la expirarea, domeniul .com e sters definitiv si pus in vanzare, devenind din nou disponibil.
Cum transfer un domeniu .com cumparat de la alt furnizor, la Zooku?
Primul pas in transferarea domeniului tau .com la Zooku este sa obtii cheia de transfer. Aceasta se obtine de pe platforma furnizorului de la care ai cumparat domeniul. Apoi, acceseaza site-ul tau zooku.ro, mergi la Domenii iar din meniul din stanga alege " Transfer proprietate domeniu " si genereaza factura proforma. Dupa achitare, iti vom solicita prin email cheia de transfer, vom prelua domeniul in administrarea noastra si il vom prelungi cu inca un an.
Ai nevoie de ajutor?