Inregistrare domenii .eu


Daca vrei sa-ti duci afacerea ta online in Uniunea Europeana, inregistreaza un domeniu .eu si castiga clienti din europa


Zooku este registrar acreditat Eurid

  • Posibilitate de prelungire anuala
  • domeniile .eu se inregistreaza pe minim 1 an si maxim 10
  • Costuri reduse pentru inregistrarea unui domeniu
  • Verificare disponibilitate in timp real
  • Inregistrarea domeniului pe numele clientului
  • Modificarea name serverelor direct din panoul Zooku

*Pret domeniu .eu fara gazduire 4.90 € / an

Intrebari frecvente

Care sunt avantajele unui nume de domeniu .eu?
Un nume de domeniu .eu ofera mai multe avantaje, printre care cea mai importanta este identitatea europeana. Un nume de domeniu .eu arata ca o companie sau organizatie este legata de Uniunea Europeana si poate fi considerata mai credibila pentru clientii din Europa. Un alt avantaj al domeniului .eu il constituie optimizarea SEO a site-ului dvs pentru motoarele de cautare.
Cine poate inregistra un nume de domeniu .eu?
Pentru a inregistra un domeniu .eu, trebuie sa indepliniti una din criteriile de mai jos: 1) Sunteti persoana fizica ce aveti domiciliul in: Uniunea Europeana, Islanda, Liechtenstein, Norvegia sau cetateanul acestor state. 2) Sunteti o organizatie infiintata in stat Membru UE, Islanda, Liechtenstein sau Norvegia.
Cum se inregistreaza un domeniu .eu?
Procesul de inregistrare al unui domeniu .eu se realizeaza urmand procedura registrarului (partenerului) acreditat EURid. Zooku este registrar autorizat EURid. Un pas important este verificarea disponibilitatii domeniului dorit, inainte de inceperea procedurii. Aceasta verificare se poate face fie pe site-ul nostru, fie in motoarele de cautare de domenii (whois).
Ce este EURid?
EURid (European Registry for Internet Domains) este o organizatie autorizata de catre Comisia Europeana sa inregistreze si sa administreze nume de domenii cu terminatia .eu. EURid este responsabil pentru implementarea regulilor si politicilor privind inregistrarea numelor de domeniu .eu.
Cate caractere poate avea un nume de domeniu .eu?
Numele de domeniu trebuie sa conțina minimum 2 caractere si nu poate fi mai lung de 63 de caractere (neincluzand extensia .eu). Pot fi folosite caractere alfabetice de la a la z, numere de la 0 la 9, cratima (-). Nu pot sa inceapa sau sa se termine cu cratima si nu poate contine cratima in pozitia a treia si a patra.
Daca firma mea nu este inca inregistrata pot detine un nume de domeniu .eu?
Conform regulilor de inregistrare, un domeniu .eu poate fi detinut de o persoana fizica sau juridica existente in momentul inregistrarii. De asemnea, este important ca persoana fizica sau juridica sa aiba domiciliul sau sa fie infiintata in statele membre ale Uniunii Europene, Islanda, Liechtenstein sau Norvegia.
Cum se poate modifica detinatorul domeniului .eu?
Detinatorul unui domeniu .eu poate fi modificat urmand procedura registrarului de la care ai cumparat domeniul. Daca ai un domeniu .eu cumparat de la Zooku, trebuie doar sa te autentifici, accesezi Administrare Domenii si apoi selectezi Transfer proprietate domeniu. Urmeaza pasii si genereaza proforma, iar dupa efectuarea platii se va opera modificarea. In plus, in costul transferului beneficiezi de prelungirea domeniului .eu cu inca un an.
Daca este expirat un domeniu .eu, ce operatiuni mai pot face?
Daca domeniul tau .eu este expirat si e in perioada programarii la stergere, mai poti face urmatoarele operatiuni: reinnoirea perioadei, dupa achitarea contravalorii, transferul catre alt registratar / detinato. Daca depaseste perioada carantinarii, domenuil devine disponibil si trebuie inregistrat din nou. Perioada de carantina pentru domeniile .eu este de 40 de zile.
Ai nevoie de ajutor?