Inregistrare domenii .ro


Domeniile cu extensia .RO sunt potrivite pentru website-uri care au continut in limba romana. Majoritatea site-urilor care activeaza pe teritoriul Romaniei au aceasta extensie


Alege un domeniu .ro pentru site-ul tau

  • Zooku este partener acreditat rotld.ro pentru inregistrare domenii .ro
  • Nu sunt restricitii de inregistrare, persoanele fizice si juridice de oriunde pot inregistra un astfel de domeniu
  • Rezervarea unui domeniu .ro se face in cateva minute de la comanda
  • Aveti 10 zile la dispozitie pentru a face plata sau puteti renunta la rezervare
  • Inregistrarea domeniului se face pe numele clientului
  • Verificarea disponibilitatii in timp real
  • Administrarea name serverelor direct din panoul de administrare Zooku

*Pret domeniu .ro fara gazduire 6.90 € - pe an

Intrebari frecvente

Cum se inregistreaza un domeniu .ro?
Pasii pentru inregistrare: 1. Verifica daca numele domeniului web cautat este disponibil; 2. Efectueaza comanda pentru extensiile de domeniu dorite; 3. Domeniile .RO se blocheaza automat in momentul plasarii comenzii ferme si sunt blocate timp de 30 de zile; 4. Inregistarea definitiva a numelor domeniilor se realizeaza dupa confirmarea platii.
Cat dureaza inregistrarea unui domeniu?
In cel mai scurt timp posibil, dupa confirmarea platii.
Ce inseamna a rezerva un domeniu .ro?
A rezerva un nume de domeniu .ro inseamna a verifica daca numele este disponibil si a incepe apoi inregistrarea. In acest prim pas, este doar rezervat domeniul, fiind blocat temporar numele, pentru 30 de zile, nu e si functional.
Ce e RoTLD?
RoTLD este autoritatea oficiala (registrul) care administreaza domeniile . ro. Cu ajutorul RoTLD se asigura ca orice domeniu .ro este inregistrat o singura data la nivel mondial. Un domeniu .ro se poate inregistra direct de la RoTLD sau de la partenerii lor, de ex Zooku Solutions.
Câte caractere poate avea un nume de domeniu .ro?
Un nume de domeniu .ro poate contine doar litere, cifre, liniuta, diacritice si sa fie intre 3-64 caractere!
Pe ce perioada pot inregistra un domeniu?
Domeniile .ro, se inregistreaza pe o perioada intre 1 si 10 ani conform acordului de inregistrare pentru extensia .RO. RoTLD are dreptul de a modifica sau schimba aceste reguli de inregistrare.
Pot schimba numele de domeniu ulterior?
Conform regulilor de inregistrare, nu se poate schimba numele unui domeniu dupa inregistrarea lui.
Daca firma mea nu este inca inregistrata pot detine un nume de domeniu .ro ?
Conform regulilor de inregistrare, un domeniu .ro poate fi detinut de o persoana fizica sau juridica existenta in momentul inregistrarii. Poti inregistra domeniul pe persoana fizica si ulterior cand e inregistrata firma poti sa-l treci pe firma.
Cum se poate modifica detinatorul domeniului .ro?
Pentru a demara procedura de transfer de proprietate al domeniului, va rog sa generati cheia de transfer pentru domeniu. Cheia de autorizare se obtine din panoul de control de pe site-ul Rotld.ro, meniul Domenii .ro -> Administrare On-line -> Cheie de Autorizare pentru „Transfer drept de utilizare". Pentru acces, solicitati o resetare parola pe Rotld.ro. Parola se va trimite pe adresa de email folosita la inregistrarea domeniului. Apoi, intrati pe www.zooku.ro, conectati-va cu utilizatorul si parola, mergeti la Domenii -> selectati din stanga Transfer proprietate domeniu si generati factura proforma. Dupa efectuarea platii vom demara procedura de transfer, iar dupa ce procesul e finalizat, veti primi un email de confirmare de la noi.
Daca este expirat un domeniu .ro, ce operatiuni mai pot face?
Daca domeniul tau .ro este expirat si e in perioada programarii la stergere, mai poti face urmatoarele operatiuni: reinnoirea perioadei, dupa achitarea contravalorii transferul catre alt registrator / detinatorul daca depaseste perioada carantinarii, domenuil devine disponibil si trebuie inregistrat din nou. Perioada de carantina pentru domeniile .ro este de 30 de zile.
Nu mai am nevoie de domeniu, se poate șterge?
Da, proprietarul domeniului si numai acesta, poate cere stergerea. Insa, trebuie avut in vedere ca dupa stergere, nu va mai fi functional si va putea fi inregistrat de altcineva.
Ai nevoie de ajutor?