Infrastructura Zooku

Software, echipa tehnica

Pentru a fi siguri ca toate elementele pe care le folosim in activitatea noastra de web hosting si inregistrare domenii sunt cele mai potrivite in vederea asigurarii succesului propriu dar si pentru a le furniza clientilor nostri serviciile potrivite am dedicat timp indelungat cercetarii si testarii aparaturilor dar si a diferitelor programe ce compun partea de software pe care Zooku o utilizeaza. Am ales dintr-o gama extrem de larga de produse pe acelea ce au corespuns exigentelor noastre si de care suntem siguri ca ne vor asigura buna desfasurare a activitatii profesionale.

Pentru inceput, am decis sa utilizam solutia ce se numeste Cloud Hosting, sau care mai este cunoscuta si ca ‚hosting in the cloud’, sintagma care in traducere mot-a-mot inseamna ‚gazduire in nor’. Denumirea acestui sistem este cum nu se poate mai expresiv si sintetizeaza perfect atat calitatile cat si proprietatile acestuia. Fiind un serviciu de web hosting creat pe baza unei bune cunoasteri ale nevoilor clientului, el ofera scalabilitate, redundanta si balansare, atribute ce fac din aceasta solutie una dinamica si empatica. Deoarece asemenea unui nor, acest tip de hosting are un caracter pronuntat transparent, accesibil si flexibil, este perfect pentru noi si clientii nostri.

Pe de alta parte, mai detinem un alt atu si anume faptul ca spre deosebire de alte servicii de gazduire, shared hosting sau VSP , la nivel de infrastructura, serviciile (Web, Mail, FTP MySql) sunt distribuite pe mai multe servere astfel un client foloseste resursele si puterea de procesare a mai multor servere nu doar a unui singur ca la serviciile de gazduire standard. Acest tip de infrastructura ne ofera posibilitatea de a beneficia de o buna gestionare a resurselor dar si de a imbunatati automat functionalitatea si disponibilitatea site-urilor, aplicatiilor ori datelor.

Un alt lucru ce ne face si mai competenti este faptul ca acordam o atentie deosebita datelor clientilor nostri, in conditiile in care asiguram un back-up zilnic al informatiilor lor pe servere speciale, astfel incat in caz de urgenta sa le putem oferi o copie. Back-up inseamna siguranta, este o modalitate de a ne proteja informatiile, afacerea, blogul sau site-ul. Acest serviciu nu este taxabil iar serverele de back-up nu folosesc din spatiul sau resursele pe care clientii nostri le-au achitat.

In ceea ce priveste uptime-ul, acesta este principalul indicator al calitatii serviciilor noastre de hosting. Este exprimat in valoare procentuala si se raporteaza la durata unei luni calendaristice, fiind expresia duratei de timp in care un serviciu a fost livrat. Zooku va garanteaza un uptime de 99,9%. Ţinand cont de toate aceste elemente, puteti cu usurinta constata ca va oferim cele mai bune servicii de web hosting si inregistrare domenii din Romania.

De asemenea va oferim un suport tehnic de calitate prin intermediul unei echipe formate din specialisti pasionati si dedicati meseriei lor. Aceasta echipa monitorizeaza atent, permanent functionarea serviciilor pe care ne-am obligat sa le oferim, suportul tehnic fiind asigurat prin telefon, email sau live, direct pe site. Factorul uman este dedublat de un sistem modern si performant de monitorizare ce functioneaza automat si are capacitatea de a detecta in timp real problemele sau erorile ce pot aparea. Suntem siguri ca datorita acestor elemente de software moderne dar si datorita echipei Zooku, problemele, in cazul in care vor aparea, vor fi rapid eliminate iar dumneavoastra veti fi cei mai multumiti clienti din punctul de vedere al gazduirii web.

Echipamente, servere, hardware

Ori de cate ori avem ocazia ne palce sa specificam tuturor clentilor nostri ca in ceea ce priveste partea de hardware, aceasta este compusa din aparatura hi-tech, de cea mai buna calitate, elemente vitale in activitatea specifica noua, respectiv cea de web hosting. Aceste echipamente ce le utilizam pentru a ne desfasura intr-un mod eficient activitatea pe langa faptul ca au fost alese exclusiv produsele de top din categoria lor, au fost supuse unor teste riguroase pentru a ne asigura ca acestea sunt articolele potrivite pentru noi. Aceste echipamente profesionale sunt in totalitate alese dintre cele oferite spre comercializare de brandurile de renume ale acestei piete, cum ar fi Intel, Supermicro sau Cisco. Faptul ca am descis sa lucram, asa cum este normal, numai cu produse de calitate (calitatea acestora fiind o caracteristica vitala atat pentru compania noastra cat si pentru partenerii nostri), de incredere, ne asigura buna desfasurare a activitatii si in acelasi timp le asigura clientilor nostri siguranta, stabilitate si desfasurarea activitatii fara a preintampina probleme majore. In acest mod suntem capabili sa ne respectam promisiuniile facute clientilor nostri si sa le oferim cele mai performante servicii si solutii de web hosting posibile, existente in Romania la momentul actual.

Redundanta si stabilitatea sunt calitati ce definesc nu doar echipamentele noastre, ci si intregul sistem. Echipamentele noastre sunt alimentate de surse duble de curent si avem pus la punct un sistem de generatoare ce elima orice problema, chiar si in cazul unor fenomene neprevazute sau calamitati naturale. In plus, discurile sunt configurate RAID, aceasta fiind o matrice redundanta de discuri, independenta care, bineinteles, asa cum reiese din explicatie, asigura redundanta datelor. Astfel, datele dumneavoastra fiind in deplina siguranta in mainile noastre, acesta fiind unul dintre motivele pentru care clientii nostri ne-au ales pentru a le furniza servicii de web hosting sau alte solutii IT.

Asadar, asa cum am mentionat si cu alte ocazii, tot ceea ce inseamna Zooku este expresia calitatii si a seriozitatii. Lucram doar cu elemente hardware si software profesionale si nu doar atat, ci le alegem pe cele mai bune din categoria lor, de la firme serioase de renume internationala. Punem mare accent pe calitatea si performanta sistemelor si a echipamentelor noastre pentru ca acestea, pe langa factorul uman, stau la baza bunei noastre functionari. Este obligatia morala ce ne revine pe langa obligatiile contractuale sa va furnizam cele mai bune servicii de gazduire web. Suntem printre companiile de top ce au ca subiect de activitate web hostingul si dorim sa ramanem asa, dorim sa facem cinste numelui nostru si sa avem cei mai multumiti clienti. Toate acestea le obtinem cu ajutorul unei fundatii de calitate pe care se poate ridica o constructie solida in ceea ce priveste gazduirea de site-uri si servicii email profesionale.

Internet, conectivitate

Un element foarte important din organismul Zooku, unul care este vital pentru o companie ce se ocupa de web hosting este Internetul. Pentru a putea sa ne desfasuram activitatea zi de zi in cele mai bune conditii si in modul performant ce ni-l dorim, este crucial ca accesul nostru la intrernet, conectivitatea sa fie foarte buna, deoarece doar astfel va putem furniza cele mai profesioniste si performante servicii de inregistrare si gazduire de domenii web din Romania si bineinteles, doar asa ne putem onora obligatiile contractuale.

Asa cum am mentionat, conectivitatea noastra este foarte buna, redundanta. Serverele noastre sunt localizate in reteaua GTS Romtelecom, acesta fiind cel mai mare transportator de Internet din Romania. Datorita faptului ca reteaua are numeroase back-upuri, toate fiind legate in mod direct la RoNix prin fibra optica, viteza de transfer de care vorbeam mai devreme este marita pentru toti utilizatorii nostri. Aceste detalii semnificative ne imputernicesc sa garantam pentru solutiile si serviciile de web hosting ce vi le oferim. Veti putea observa odata ce colaborarea noastra va incepe, asa cum pot confirma si clientii nostri actuali, ca suntem cei mai buni pentru ca lucram cu tot ce este mai bun din domeniu.

De asemenea ne preocupa in mod special nivelul de securitate pe care il oferim clientilor nostri, dar si cel al datelor pe care le stocam. Din acest motiv am pus la punct un sistem bine organizat de securitate, adaptat si instalat la toate nivelele. Pentru ca dorim sa ne protejam si bineinteles, sa va protejam (pentru a garanta atat securitatea cat si confidentialitatea datelor dumneavoastra), serverele noastre au firewall-uri si detinem echipamente impotriva atacurilor DOS sau DDOS, Flood. De asemena detinem solutii antivirus si antisapam, toate acestea fiind esentiale pentru activitatea de gazduire web si configurare domenii. Pe langa toate acestea, avem o echipa de administratori ce se ocupa cu monitorizarea around the clock in vederea preintampinarii oricarei probleme si pentru a face din orice tentativa de acces neautorizat al retelei noastre una esuata.

Toate aceste amanunte - care ne preocupa atat de mult si in privinta carora ne-am asigurat ca sunt bine sistematizate intr-un organism functionabil, profesionist - ne fac cinste si desigur, vin in sprijinul clientilor nostri, oferindu-le un nivel de securitate si confidentialitate foarte inalt (dar si servicii, de web hosting, inregistrare si transfer domenii, nemaipomenite). Acestea sunt motivele pentru care putem afirma ca suntem printre cei mai buni in ceea ce priveste configurarea de domenii si gazduire site din Romania.

Datacenter Zooku

Pentru ca, asa cum am mai specificat, cand este vorba de web hosting si serviciile aferente acestuia, punem mare accent pe securitate, data center-ele in care gazduim serverele sunt foarte bine protejate, atat din puctul de vedere al constructiei in sine cat si in ceea ce priveste accesul si regulamentul de ordine interioara.

In primul rand accesul este restrictionat. Inclusiv angajatii nostri pot patrunde in acestea numai pe baza unui card de securitate si respectand regulile de ordine interioara impuse. Incaperile unde sunt serverele sunt incaperi supravegheate continuu prin camere video, pazite in permanenta iar interactiunile sunt controlate. Datorita acestui sistem de securitate bine pus la punct, activitatea noastra si datele dumneavoastra sunt in maxima siguranta. Apoi, deoarece din pacate mama natura este capricioasa si nu poate fi controlata de catre om, am decis ca este adecvat sa mergem pe principiul prevenirii in detrimentul tratarii, astfel incat locatiile in sine, ca si element fizic au fost alese in asa fel incat sa fie asigurate anti calamitati naturale, ca inundatii, incendii si asa mai departe. Spatiile unde sunt serverele sunt prevazute cu podea falsa, climatizare si AC ce mentin o temperatura intre 21 si 30 grade Celsius. De asemnea exista si un sistem de control al umiditatii si a prafului. Aceste instalatii si modalitati de protejare a datelor ne permit sa va asiguram integritatea datelor si a tuturor informatiilor pe care ni le-ati incredintat atunci cand am demarat colaborarea noastra. In ceea ce priveste alimentarea cu energie electrica, utilizam generatoare Diesel ce asigura functionarea tuturor echipamentelor noastre un timp indelungat in cazul in care intervine o pana de curent. De asemenea, avem doua linii de alimentare, fiecare server fiind alimentat de doua statii separate. In acest fel, indiferent de circumstante, activitatea dumneavoastra se va desfasura la fel de eficient, la aceiasi parametrii.

Structura noastra de hosting este bine securizata din toate punctele de vedere. Am acordat o atentie deosebita securitatii si sigurantei echipamentelor noastre si a informatiilor dumneavoastra. Suntem siguri ca in orice fel de conditii noi ne vom putea desfasura activitatea in voie astfel incat si dumneavoastra sa puteti beneficia pe deplin de serviciile ce le-ati achizitionat. Seriozitatea, respectul fata de client, dorinta de a preveni sau preintampina orice problema, ne caracterizeaza si din punctul nostru de vedere acestea sunt caracteristici fara de care o companie serioasa de gazduire nu poate activa pe o piata moderna, in continua dezvoltare.

Ai nevoie de ajutor?