Site-ul construit pe platforma Wordpress se incarca greu ce pot sa fac?

2019-11-07 11:37

In general  intarzierile apar din cauza unui sau mai multor plugin-uri de Wordpress. E posibil sa astepte dupa o resursa externa, codul php neoptimizat , ori sunt plugin-uri mamut cu tot felul de functii care necesita mai multe resurse.
Pentru a descoperii cauza urmatii pasii de mai jos:
 
1.  Identificati si stergeti/inlocuiti plugin-ul cu problema
Cel mai simplu este sa dezactivati toate plugin-urile si apoi sa activati unul cite unul pana apare problema. Activati doar plugin-urile esentiale iar daca descoperiti pluginul cu problma inlocuiti-l cu altul care are functionalitate asemanatoare dar este mai bine optimizat.
Varianta 'tehnica' este sa instalati plugin-ul 'Query Monitor'  care ofera clar toate metricile necesare . Sau orice alt plugin ce poate face o analiza de performanta.
 
2.  Instalati un plugin de cache-ing pentru imbunatatirea vitezei
Daca la pct 1 nu puteti sterge/inlocui plugin-ul pt ca nu aveti variante, atunci trebuie sa instalati un plugin de cache-ing unele din cele mai utilizate sunt 'WP Fastest Cache'  sau 'WP Super Cache' .  Acesta va transforma paginile dinamice in pagini statice, astfel incat nu se vor mai pierde secunde pretioase la fiecare request ci doar rar la generarea cache-ului. Sunt foarte multe pluginuri de cache din care puteti alege dar neaparat sa nu instalati mai multe simultan pentru ca se incurca intre ele.
3. Pe masura ce site-ul va creste sau numarul de vizitatori se vor inmulti, va fi necesar sa optimizati si mai mult platforma Wordpress. Pentru optimizari recomandam sa instalati un plugin de optimizare a bazei de date 'WP-Optimize'  si un plugin de optimizare a codului 'Core Wordpress 'Clearfy' .
 

Apreciere medie: 0 (0 Voturi)

Nu poti adauga observatii

Ai nevoie de ajutor?